top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Tähdet kohtaavat loikkapaikalla

Updated: Jun 30, 2020Suomalaiset kolmiloikan tähdet kokoontuvat Kristiina Mäkelän johdolla lauantaina 4. heinäkuuta Koski TL:ään, jossa käydään Tähtien kisan. Mukana ovat kaikki maan parhaat hyppääjät ja JRTV esittää kilpailun suorana yhdessä Maximusportin ja Finlandia TV:n kanssa.


Kisoissa nähdään ensimmäisen kerran Suomessa kilpailu, jossa peräti kaksi suomalaista naishyppääjää käy 14 metrin rajan kimppuun. Senni Salminen ylitti sen viikonloppuna Espoossa hypättyään 14.04 ja nyt rajan kimppuun käy kautensa avaava Kristiina Mäkelä.


-Vedimme tänään Kristiinan kanssa hyppyharjoituksen ja kyllä, voin vahvistaa että hän kilpailee lauantaina, Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen vahvisti Maximusportille.


Mäkelän loikkaennätys on ulkoradoilla 14,31 jonka hän loikki kaksi kesää sitten 2018. Viime vuonna hallissa meni jo sentin päähän Heli Koivulan SE:stä 14.39. Ennen korona pandemiaa Mäkelä loikki hallissa Rankassa mahtavasti 14.20.


-Mitään paineita ei nyt ole, yritetään hypätä teknisesti hyviä hyppyjä, Mäkelä pohti kesäkuun alussa kauden avaustaan.


Mäkelä saa kovan haasteen Salmiselta, joka ylitti kautta aikojen neljäntenä suomalaisnaisena 14 metrin rajan Espoossa. Salminen paransi ulkokauden avauksessaan ennätystään 19 sentillä.


Miesten kisassa Simo Lipsanen saa kovan vastuksen kautensa avaavalta Tuomas Kaukolahdelta. Yhdysvalloista Suomeen palannut Kaukolahti loikki viime kesänä jo 16.50.

Lipsanen puolestaan hyppäsi Espoossa kauden kärkituloksen 16.48.

Simo Lipsasen nimissä oleva SE on 17.14, hän hyppäsi sen Puolassa 2017.


JRTV näyttää Huippujen kohtaamisen suorana lähetyksenä lauantaina niin, että studio alkaa kello 13.35 ja miesten ja naisten 3-loikka kisa kello 14.00. Kisat televisioidaan monikameratuotantona Finlandia TV:n toimesta ja ne selostaa maximusportin päätoimittaja Jari Porttila.


Katseluoikeuden voi ostaa JRTV:n sivuilta kisapäivänä ja lähetystä voi seurata kaikilla nettiyhteyden omaavilla laitteilla. Lisätietoja löydät täältä https://jarviradio.radiotaajuus.fi/jrtv/


265 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page