top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Tähti kelasi historiallisen kuudennen kullan


Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti teki historiaa voittamalla uransa kuudennen Euroopan mestaruuden 100 metrillä. Tähti oli Puolassa kelatussa finaalissa ylivoimainen, voittoaika oli hyvä 13,95. Suomalaisten loistavan panoksen täydensi pronssia ottanut Esa-Pekka Mattila.


Tähti sai finaalissa loistavan lähdön ja johti kisaa ensimmäisistä metreistä lähtien. Hänen voittonsa ei ollut uhattuna missään vaiheessa.


Tähti voitti ensimmäisen kerran EM-kultaa Espoossa 2005, sen jälkeen kultamitali on ripustettu hänen kaulaansa Stadskanaalissa 2012, Swanseassa 2014, Gressetossa 2016 ja Berliinissä 2018. Kultamitali oli siis viides perättäinen.


EM-finaali lupaa hyvää kesää ja Tokion paralympialaisia ajatellen. Tähti hakee Tokiosta historiallista viidettä perättäistä olympiakultaa 100 metriltä.


Tähden loistokunnon taustalta löytyy hyvä talviharjoitusjakso, jonka hän vietti suomalaisten suosimalla Espanjan aurinkorannikolla.


Kisojen avauspäivänä EM-kulta ripustettiin myös keihäänheittäjä Marjaana Heikkisen kaulaan. Heikkisen voittoheitto kantoi 17,85.


– Nyt tuli koettua kaikki mahdollinen yhdessä kilpailussa. Kisapaikalla ei ollut yhtään keihästä, jota oli etukäteislistauksessa. Eikä pihkaa saanut käyttää, joka oli minulle iso asia, koska minulla ei ole tuntoa sormenpäissä, Heikkinen kertoi.


Heikkisen palkintokaapissa on jo Paralympialaisten hopea ja pronssimitali, joten tavoite Tokiossa on selvä.


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page