top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Taas yksi lasikatto murskaksi


Suomalaisessa urheilusponsoroinnissa otettiin tänään iso askel, kun R-kioski julkisti kymmenen urheilijan tukitiiminsä. R-kioskin tukitiimistä löytyy 10 suomalaista urheilijaa, ensimmäisen kerran tuen saajien piirissä on aikuisurheilija, kun 50-vuotias Satu Lehtonen nimettiin ryhmään.


Lehtonen paransi viime kesänä sarjansa Suomen ennätystä ja sijoittui maailmantilastossa toiseksi. Lehtosen tähtäin on Tampereella 2022 siirretyissä Masters-sarjan MM-kisoissa.


Lehtosta valmentaa kolminkertainen olympiamitalisti Seppo Räty, joten taustat lahtelaisella ovat ainakin kunnossa.


Tampereella piti käydä jo 2020 Masters-sarjojen EM-kisat, ne siirrettiin kuitenkin ensin vuoteen 2021 ja joulukuussa ne päätettiin vielä siirtää varmuuden vuoksi vuoteen 2022. Silloin kisataan siis EM-kisojen sijaan maailmanmestaruuksista.


R-teamiin valittiin myös 3-loikkaaja Veikko Nugraha, pika- ja keskimatkoja juokseva Amira Chokairy, vapaaottelija Olli Santalahti, olympiauimari Ida Hulkko, nuori rallikuski Toni Herranen, mäkihyppääjä Antti Aalto, hiihtäjä Katri Lylynperä, freeski laskija Miika Virkki ja paraurheilija, pöytätennispelaaja Aino Tapola.


Ryhmän tuki on tänä vuonna yhteensä 30 000 euroa.


– Hakemuksien määrä ylitti odotuksemme. Saamastamme palautteesta kävi ilmi, että urheilijat ovat selvästikin ahtaalla tällä hetkellä, kun moni ei ole päässyt kisaamaan, pelaamaan tai muuten näyttämään taitojaan. Harjoittelua on jatkettu edelleen, mutta moni totesi, että tuki tulee nyt todella tarpeeseen, R-kioskin markkinointijohtaja Tarmo Kirjonen sanoo.


Jari Porttila

198 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarze


bottom of page