top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Tavoite on hypätä vielä tänä kesänä”


Seiväshyppääjä Wilma Murron polvesta hoidettiin kierukkavaiva tähystysleikkauksella keskiviikkona. Operaatio tehtiin Pohjola Sairaalassa Helsingissä.


Murron polvi kipeytyi juhannusaattona Somerolla käydyssä kilpailussa. Polvi tutkittiin ja päätettiin operoida. Polven tähysti ortopedi Ilkka Räsänen.


– Wilma tuli vastaanotolle viikko sitten kipeytyneen polven takia. Polvesta otettiin magneettikuva ja todettiin kierukan repeytymä. Nyt kun ollaan tässä vaiheessa kautta ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä tähystämään, Ilkka Räsänen sanoi.


– Polvessa oli niin sanottu kielekerepeämä sisemmässä kierukassa. Siihen tehtiin osapoisto, eli sitä ei tarvinnut ommella, jolloin kuntoutuminen on suoraviivaisempaa.

Räsänen totesi, että sitä kuinka nopeasti Murto pääsee kilpailukuntoon, ei voi vielä arvioida tarkasti.


– Kolme-neljä viikkoa menee ennen kuin hän voi aloittaa täysimittaisen harjoittelun, Räsänen arvioi.


Murto oli helpottunut siitä, että polvivaiva saatiin korjattua melko pienellä operaatiolla, joka ei vaadi koko kilpailukauden uhraamista kuntoutukseen.


– Tämä oli ensimmäinen leikkaus joka minulle on koskaan tehty. Ei tätä toivoisi, mutta nyt sellainen piti tehdä. Lähtökohtaisesti ihan hyvä fiilis, kun ei tarvitse niin kauhean kauan kuntouttaa, Murto sanoi.


– Oma tavoite on, että tänä kesänä pääsisi vielä hyppäämään, mutta kesän tavoitteeksi riittää kyllä, että hoitaa kuntoutuksen kunnolla, Murto pohti.


-Nyt tehdään lääkärin ja fysioterapeutin kanssa kuntoutukseen ohjelma, mutta ensin odotellaan viikon verran, että kipu ja turvotus lähtevät pois.


Murto ehti ennen leikkausta hypätä kesäkuussa Kuortaneella 445 ja juhannuksena Somerolla 460. Tuo tuos sivuaa hänen ulkoratojen ennätystä. Murto hyppäsi tänä vuonna hallissa kahteen otteeseen 460 ennen korona epidemiaa. Murto on hypännyt sisällä neljä vuotta sitten 471, tulos luokitellaan nykyisten sääntöjen mukaan Suomen ennätykseksi.

Lähde SUL:n tiedote

126 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page