top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Teemu Isoketo on pesiskenttien Usain Bolt


Suomessa on kautta aikojen ollut todella nopeita etenijöitä. Joukosta erottuu kuitenkin yksi mies, hänen 30 metrin tuloksensa on täysin vertailukelpoinen maan kärkipikajuoksijoiden kanssa. Teemu Isoketo on painellut matkan 3,50 pintaan.


EM-kisojen 100 metrin nelonen, Markus Pöyhönen kellotti telineistä laukauksen kanssa aikanaan ajan 3,80. Usain Boltin väliaika ME-juosussa oli 30 metrin kohdalla 3,76, sekin lähettäjän laukauksesta ja telineistä. Täytyy muistaa, että Isokedon aika otettiin omasta lähdöstä, mutta silti 3,60 alitus on huipputasoa.


-En minä sitten kovin paljon pitempiä matkoja olekaan juossut, Isoketo vastaa kysymykseen paljonko 100 metriä menisi.


Muistin virkistämiseksi kerrottakoon, että 100 metrin Euroopan ennätyksen 10,0 aikanaan omistanut Raimo Vilen pelasi myös pesäpalloa. Hän oli SM-sarjan etenijäkuningas vuonna 1965 Työväen Maila-Poikien riveissä.


Isoketo pelaa Vimpelin Vedossa, hän on yksi sarjan varmimpia kentälle menijöitä. Hän on pelannut Vimpelissä vuodesta 2013 lähtien ja tuonut jokaisena vuonna yli 50 juoksua, viime vuotta lukuunottamatta. Viime kesänä hän pelasi loukkaantumisen vuoksi vain 15 ottelua, mutta niissäkin syntyi 24 juoksua.


-Nyt on harjoittelussa keskitytty siihen, että pystyisin pitämään tuon saavutetun nopeuden, Isoketo paljastaa.


Kun mies omistaa nopeat jalat, on ulkokenttä helisemässä hänen kanssaan. Miehen kärkkymistaito on myös kovaa tasoa.


-Siinä otetaan mittaa lukkarista ja ulkokentästä, että kuinka paljon uskaltaa kärkkyä.

Peleissä onkin nähty usein tilanteita, jossa lukkarit juoksuttavat Isoketoa heittelyllään kymmeniä metrejä ja muutaman kerran ovat myös onnistuneet tekemään kärpäsen.


-Tietysti se harmittaa sillä hetkellä paljon, mutta toisaalta. Jos ei joskus tulisi kärpästä, niin sehän kertoisi siitä, etten ole yrittänyt kärkkyä tarpeeksi.


Myös ensi kesänä Isoketo kantaa isoa vastuuta siitä, että numerolla lyömään siirtynyt Perttu Ruuska pääsee lyömään miestä kotiin.


-Olen asennoitunut kauteen niin, että pelaan kärjessä. Tarkoitus olisi olla mahdollisimman usein kolmosella odottamassa kotiutuslyöntiä.


-Perttu on sen verran kova kaveri mailan varressa, että meidän on rakennettava hänelle tilanteita paljon.


Isoketo on monen pesäpalloilijan tapaan vain ”puoliaammattilainen”, tämä merkitsee sitä, että mies käy yhä töissä normaaliin tapaan.


-Päivät menevät Tikli-Gropissa, olen siellä ikkuna ja ovipuolen markkinointihommissa. Harjoitukset tehdään sitten illalla.


Koronaviruksen myötä harjoitukset ovat olleet pitkälti omatoimisia ja niitä on pitänyt tehdä paljon ulkona.


-Harjoituspaikat menivät maaliskuussa kiinni ja siitä lähtien tämä on ollut sellaista soveltamista, Isoketo myöntää.


-Vaikeinta on oikeastaan ollut epätietoisuus siitä, mitä kesällä tapahtuu. Pelataanko sarjaan ja jos pelataan, niin missä muodossa.


Pesäpalloliitto ilmoitti viikolla, että miesten superi pyritään aloittamaan heinäkuun 1. päivänä, jos hallitus purkaa siihen mennessä 10 hengen ryhmän rajoituksen.


-Vieläkin tässä joutuu odottelemaan. Olisihan se hyvä asia, jos sarja saataisiin käyntiin ja päästäisiin pelaamaan.


Isoketo uskoo, että tänä vuonna sarja on varmasti vielä tasaisempi kuin viime vuonna.


-Normaalin neljän kärjen ohella uskon, että Pattijoki ja Hyvinkää heittävät hyvää haastetta muille.


-Me lähdemme hakemaan ilman muuta mestaruutta. Meillä on erittäin nälkäinen joukkue, joka taistelee jokaisesta pisteestä.

2,456 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page