top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Tervo ja Kangas moukaripörssin ykköset


Kankaanpään seudun Leiskun moukarinheittäjä Aaron Kangas avasi kilpailukautensa kotikentällään hyvällä tuloksella 76,85, joka ei kuitenkaan häntä aivan täysin tyydyttänyt.


– Se oli ihan odotusten mukainen kauden alku, mutta kyllähän olympiaraja olisi maistunut, Kangas sanoi.


Tokion olympiakisojen tulosraja on 77,50. Kankaanpään voittotuloksellaan Kangas nousi maailmantilastossa 14:nneksi. Hän olisi voittanut kotiringissään myös sarjan toiseksi ja kolmanneksi pisimmillä heitolla, jotka kantoivat 75,78 ja 75,74.


– Nyt vaan lisää treeniä ja kisassa rentoutta heittoon. Sitten kun vielä loppuveto onnistuu, tulee metrejä tulokseen, Kangas analysoi.


– Tässä ollaan vasta toukokuun puolivälissä. Vielä ei voi olla huippuisku päällä, kun olen heittänyt vasta niin vähän aikaa ulkona.


Viime vuonna Kankaan kotimaan avauskisa toi kesäkuun alussa tuloksen 77.09.


Toiseksi Kankaanpäässä sijoittui Tuomas Seppänen, joka heitti 75,02. Se on hänen paras tuloksensa viiteen vuoteen. Sarjakin oli erinomainen. Leka lensi kolme kertaa yli 74 metrin ja lyhinkin heitto 72,87.


– Aika hyviä heittoja, mutta uskon, että tulosta jäi vielä pankkiin. Yritän parantaa ennätystäni, Seppänen kaavaili.


Seppäsen, 34, ennätys on Rion olympiavuonna heitetty 76,20. Vuosi sitten Seppänen pettyi rajusti, kun EM-kilpailut peruttiin ja olympiakisat siirtyivät. Se söi motivaatiota, mutta kuluvan kauden harjoitteluun löytyi taas uutta virtaa.


– Se oli karvas pettymys, kun kaikki peruttiin. En oikein osannut asennoitua viime kesään millään tavalla. Mutta sitten taas muistin, miksi tätä tehdään. Eli rakkaudesta lajiin, Seppänen sanoo.


Aleksi Jaakkola ja Henri Liipola olivat kolmas ja neljäs tuloksin 73,28 ja 71,36. Jaakkolan kaikki viisi mitattua heittoa kantoivat runsaan metrin sisään.


Krista Tervo avasi kotimaan kilpailukautensa vahvasti. Hän voitti avauskilpailun tuloksella 71,81.


Tulos on Tervon uran kolmanneksi paras. Hänen ennätyksensä on viime kesänä heitetty 72,12. Voittoheiton Tervo teki kolmella pyörähdyksellä.


– Kilpailussa tuntuu välillä menevän paremmin kolmella pyörähdyksellä. Neljä on varmempi, mutta tuossa heitossa tuntui hyvältä päästää siinä kohtaa irti, Tervo sanoi.


Toiseksi tullut Silja Kosonen heitti uransa kolmanneksi parhaan tuloksen. Kososen pisin heitto kantoi 69,82.


– Tässä on ollut spekulointia maailmanennätyksistä ja muista, mutta en hakenut nyt nuorten ME:tä tai mitään vastaavaa. Melkein 70 metriä on hyvä kauden ensimmäiseen kilpailuun. Olen enemmän kuin tyytyväinen, Kosonen sanoi.


Tervo ja Kosonen kävivät tasaisen kamppailun. Tervo avasi kilpailun tuloksella 67,41 ja kohensi johtoaan toisella kierroksella 68,54:ään, mihin Kosonen vastasi 69,82 kantaneella heitolla ja siirtyi johtoon.


Neljännellä kierroksella Tervo tuli jo lähelle Kososta heittämällä 69,40 ja viimeisellä yrityksellään Tervo linkosi voittoheiton 71,81.


– Kisa tuntui kokonaisuutena hyvältä. Se oli tasaista tekemistä ja sain vielä vähän piikkiä loppuun. Oli oikein hyvä kokonaisuus, Tervo hehkutti.


Kosonen harmitteli, ettei tekniikka vielä ollut aivan toivotussa vireessä.


– Vähän enemmän olisin halunnut heittää, mutta tekniikka ei nyt oikein toiminut. Yritin vähän liikaa ja läksin vetämään. Olisi pitänyt antaa heiton mennä rennommin, Kosonen sanoi.


Tämän vuoden maailmantilastossa Kosonen on 14:s ja Tervo 18:s. Kososen maaliskuinen Suomen ennätys on 72,44.


Kankaanpään kovatasoisen kilpailun kolmas oli Suvi Koskinen ennätyksellään 68,65. Tulos on Suomen kaikkien aikojen tilaston kahdeksanneksi paras.


– Kauden ensimmäinen kisa on aina tuollaista koettelua. Parantamiseen varaa jäi ja innolla odotan seuraava kisaa, Koskinen sanoi.

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page