top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Tervo moukaroi MM-rajan ja huippusarjan


Krista Tervo voitti Kaustisen moukarikarnevaalin naisten kilpailun lauantaina ennätyksellään 72,92. Aiempi ennätys parantui 80 sentillä.


– On tuntunut jo pidempään siltä, että sieltä on hyvä heitto tulossa ja nyt se sitten alkoi tulla, Tervo kertoi.


Tervo oli kilpailussa erinomaisen varmassa kunnossa. Voittoheiton jälkeen sarjan seuraavaksi parhaat heitot kantoivat 71,97, 71,65, 71,64 ja 70,83.


– Nyt tuli teknisesti hyviä heittoja ja sain niihin hyvin tehoja mukaan. Aika lailla kaikki tärkeimmät asiat onnistuivat, Tervo arvioi kilpailuaan.


Karhulan Katajaisia edustavan Tervon, 23, edellinen ennätys 72,12 oli viime vuodelta. Kuluvan kesän paras oli tähän asti 71,81.


– Kun se pisin heitto lähti käsistä, oli sellainen tunne, että nyt voisi pitkästä aikaa mennä yli 72 metrin, Tervo sanoi.


Tervo varmisti valintakelpoisuuden Tokion olympiakisoihin rankingsijoituksella, Kaustisen heitolla hän rikkoi ensi vuonna Eugenessa Yhdysvalloissa pidettävien MM-kilpailujen tulosrajan 72,50. Myös Silja Kososella on MM-rajan ylitys, eli Eugeneen on lähdössä kaksi moukarinaista.


– Tästä on hyvä mennä treenitauolle. Sen aikana pyritään nostamaan taso tästä vielä vähän korkeammalle. Tekniikassa on vielä hienosäädettävää, Tervo totesi.


Hiljattain Vaasassa junioreiden ME:n 73,44 heittänyt Silja Kosonen oli Kaustisella toinen heitettyään viimeisellä yrityksellään 69,24. Kososelle karnevaali oli välipala ennen puolentoista viikon päästä Tallinnassa alkavia alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuja.


– Olen tyytyväinen ja ylpeä, että sain heitettyä ensimmäisellä 67 metriä ja viimeisellä tuon 69,24. Yleensä minulla on superheiton jälkeen tulos pudonnut 10 metrillä seuraavaan kilpailuun, Kosonen sanoi.


Kososen mukaan paahtava helle söi tehoja eikä kilpailuun haettu erityistä latausta. Ajatukset ovat jo EM-kilpailuissa.


– Tänne tultiin pitämään hauskaa. Harjoitusheitot menivät ok, samoin kilpailun ensimmäinen heitto, mutta sen jälkeen jalat olivat jo aika vetelät, Kosonen sanoi.


Lempäälän hyppykarnevaaleilla ei nähty Tokion kisoihin lähteviä hyppääjiä, eikä muitakaan maan kärkinimiä.


Naisten pituudessa Emma Pullola paransi ennätystään 626:een voittaen kisan. 19-vuotias Neea Käyhkö oli toinen ennätyksellään 624.


– Se oli ensimmäinen pituushyppykisa kolmeen vuoteen, joten kilpailun alussa oli hypyssä vähän hakemista, Pullola sanoi.


Pullolan päälaji on kolmiloikka, mutta hän kolhi kesäkuun alussa kantapäätään sen verran, että päätti kilpailla tovin pituushypyssä.


– Kokeilin alkuviikosta treeneissä muutaman kerran hypätä pituutta ja ihan hyvin se meni kohdalleen. Tuo ennätys oli ihan hyvä perushyppy, mutta on siinä vielä muutama sentti parantamiseen varaa, Pullolla sanoi.


Turun Weikkojen Taika Koilahti oli kolmas tuloksella 619. Suomentilastossa Pullola nousi Maria Huntingtonin jälkeen toiseksi, Käyhkö kolmanneksi ja Koilahti neljänneksi.


Miesten pituushypyn voitti Pyry Keränen kotimaan tilaston neljänneksi parhaalla tuloksella 735. Vasta 16-vuotias kauden komeetta Kasperi Vehmaa oli toinen ponnistettuaan komeasti 728.


Topias Koukkula voitti miesten kolmiloikan hypäten 15,92. Tulos on hänen parhaansa sitten kesän 2019. L Aaro Davidila nousi viimeisellä yrityksellään neljänneltä tilalta toiseksi loikittuaan 15,54.


Naisten kolmiloikan voitti 19-vuotias Ella Nisula, joka loikki 12,79.


Matias Mustonen voitti kotikentällään miesten korkeushypyn uudella ennätyksellään 217. Kauden kärkituloksen haltija Daniel Kosonen ylitti vain 206 jääden neljänneksi.


Naisten korkeushypyn voitti Lahden Ahkeran Heta Tuuri ylitettyään 184. Kahdeksan vuoden takainen Suomen mestari Laura Rautanen oli toinen tuloksella 182.


Mikko Paavola taivutti Somerolla miesten seiväshypyn karnevaalikilpailun voittoon ennätyksellään 570. Korkeus ylittyi ensimmäisellä ja vei Paavolan Suomen kaikkien aikojen tilastossa jaetulle seitsemännelle sijalle.


Omaa ennätystään Paavola paransi kuudella sentillä.


– Sitä on odotettu ja nyt se osui hienoon paikkaan, Paavola totesi 570:n ylityksestä.


Paavola meni Somerolla 540 toisella ja 555 vasta kolmannella, mutta 570:n ylitys onnistui heti.


– Kilpailin nyt 18 askelen vauhdilla ensimmäistä kertaa ja hyvin se tuntui toimivan, vaikka kilpailun alku oli vähän takkuamista, Paavola totesi.

46 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page