top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Tiger onnitteli Matsuyamaa historiallisesta voitosta


Hideki Matsuyamasta tuli ensimmäinen japanilainen miesgofaaja, joka pystyi voittamaan lajin kirkkaimman kruununjalokiven, Augusta Mastersin. Golfin suurmaassa Japanissa Matsuyaman voittoa juhlittiin riehakkaasti, sillä Amerikan kuuluisamman turnauksen voittaminen oli merkkitapahtuma.


Matsuyaman voiton arvoa nostaa se, että olympiamitalien kohtalo ratkotaan Tokiossa kolmen kuukauden päästä. Voitollaan Matsuyama nousi olympialaisten suursuosikiksi.


Matsuyama johti neljättä päivää parhaimmillaan jo seitsemällä lyönnillä, mutta kun lähestyttiin klubi-taloa, alkoivat mailat tärrätä japanilaisen käsissä.


-Olin hermostunut avauslyönnistä alkaen, japanilainen myönsi Japan Times lehdessä.

Matsuyama teki bogit väylilä 12 ja 16 ja kun Will Zalatoris pelasi samaan aikaan varmasti, oli eroa ennen viimeistä väylää se, että Matsuyama tarvitsi voittoon bogin, eli viisi lyöntiä.


Japanilaisen toinen lyönti meni viheriön reunassa olleeseen bunkkeriin, mutta hän nosti sen hienosti viheriölle ja varmisti kahdella putilla voiton. Marginaaliksi tuli vain lyönti, mutta todellisuudessa kierros oli koko ajan japanilaisen hallinnassa.


-Toivottavasti tämä voitto luo uskoa myös muihin japanilaisiin. Toivon, että olen pioneeri ja että saisin seuraajia pian, hän kertoi Japan Timesissä.


-Erityisesti toivon sitä, että lapset jotka seurasivat turnausta TV:stä innostuisivat lajista ja pääsisin pelaamaan heidän kanssaan 10-15 vuoden päästä.


Myös golf-legenda Tiger Woods intoutui kehumaan Matsuyamaa twitterissä.


-Japanilaiset ovat ylpeitä saavutuksestasi Hideki! Onnittelut valtavan hienosta saavutuksesta sinulle ja maallesi. Tällä historiallisella voitolla on vaikutuksia koko lajiin, Tiger kirjoitti twitterissä.


Woods ei itse ollut paikalla Augustassa aiemmin tapahtuneen auto-onnettomuutensa vuoksi.

Matsuyama otti nyt ensimmäisen Master voittonsa. Hän on uransa aikana voittanut viisi PGA-turnausta, mutta ei yhtään tänä vuonna.


Voittonsa jälkeen Matsuyama asetti seuraavaksi tavoitteekseen olympiakullan.


-Jos Tokion kisat pidetään, on sen golf-turnauksen voitto seuraava tavoite. Uskon, että täältä saamani kokemus auttaa minua siinä.21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page