top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Timanttiliigan suunnitelmissa 11 kisaa


Yleisurheilun Timanttiliiga jatkuu jo torstaina Zurichin kisoilla. Kisojen markkinoinnista vastaavan IMG:n suunnitelmissa on viedä tänä vuonna läpi kisasarja, jossa on 11 eri kilpailua.


Timanttiliiga avattiin kesäkuussa Oslossa, erikoisilla kutsukisoilla. Torstaina jatketaan Zurichissä, mutta koska Sveitsin koronatilanne on vielä kohtuullisen vakava, ei kisoissa nähdä kovinkaan montaa ulkomaalaista kilpailijaa.


Zurichin kisoissa on kahdeksan eri lajia. Miehet kilpailevat seipäässä, kolmiloikassa 100 jaardin kisassa sekä 200 metrillä. Naisilla on ohjelmassa seiväshyppy, 150 metrin juoksu, 300 aidat ja 3x100 viesti.


Seipäässä ovat mukana Sam Kendricks, jonka ennätys on 606. Hänen kanssaan kilpailevat Puolan Pjotr Lisek ja Valentin Lavillenie. 3-loikan osanottajalista on hurja, mukana on Christian Taylor joka loikki viime kesänä 17.92. Taylorin ennätys on 18.21. Hän saa kovan vastuksen entisestä kuubalaiselta Pedro Pablo Picardolta, nykyään Portugalia edustavan miehen ennätys on 18.08 ja viime kaudella hän loikki 17.62.


Naisten seipäässä USA:n Sandi Morris on suosikki, hänen ennätyksensä on 500. Haasteen hänelle heittää Kreikan Katerine Stefanidi, kisassa on mukana myös Ruotsin Angelica Bengtsson.


Zurichin kisat näkyvät suorana lähetyksenä torstaina CMore suoratoistopalvelussa.


Zurichin jälkeen kilpailukalenteriin on merkitty yhdeksän kilpailua. Elokuussa on tarkoitus jatkaa Monacossa ja Tukholmassa. Ruotsin koronatilanne on tosin niin poikkeava muista Euroopan maista, että tuon kisan kohtalo on yhä suuri kysymysmerkki.


Maximusportin saaman listan mukaan syyskuussa suunnitelmissa ovat kisat Lausannessa, Brysselissä, Gatesheadissa, Roomassa ja Shanghaissa. Timanttiliigan jatkuisi ohjelman mukaan vielä lokakuussa Dohassa ja Kiinassa järjestettävässä kilpailussa.


Jari Porttila

27 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page