top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Toni Kuusela palaa heittopaikalle Myyrmäessä


Pääkaupunkiseudun yleisurheilukatsojille tarjoillaan lauantaina todellista herkkua, kun Myyrmäen Kultainen Keihäs-tapahtumassa nähdään myös maan parhaan moukarinheittäjät ja kiekonheittäjät.


Krista Tervo on parantanut jo kertaalleen moukarin SE-lukuja, heitettyään Somerolla kesäkuun alussa 71.93. Tervo heitti tuossa kisassa kaksi kertaa yli 70 metriä. Neljä päivää myöhemmin Tervo kiskaisi vielä 68.22, joten kunto on rautainen.


Nyt Karhulan Urheilijoita edustava Tervo on pitänyt kahden viikon kilpailutauon, sinä aikana on hiottu tekniikkaa. Tervolta voidaankin odottaa Myyrmäen kisoissa jopa uutta SE-heittoa.


Tervon ohella kisassa on mukana tänä kesänä ennätyksensä lukuihin 67.99 kiskaissut Silja Kosonen. Someron Esan heittäjän tulos on 19-vuotiaitten SE. Kosonen on kilpaillut kesäkuussa jo neljästi, hänen heikoimmankin kisan tulos on 66.47.


Miesten moukarissa häkissä pyörähtelee tänä vuonna ennätyksensä 77.09 kiskaissut Aaron Kangas. Myös hän on pitänyt kaksi viikkoa harjoitustaukoa, joten Myyrmäen kisasta voi odottaa vaikka mitä. Kankaan kirittäjänä toimii Suomen tilaston kakkosmies Henri Liipola, hän on heittänyt tänä vuonna 74.05.


Miesten keihäässä 80 metriä jo maaliskuussa heittänyt Toni Kuusela palaa kilpakentille Myyrmäessä.


-Joo, kisoissa ollaan mukana, Kuusela vahvisti maximusportille.


Kuusela loukkasi hieman heittokättään Jyväskylän avauskisassa, mutta nyt käsi ja mies ovat kunnossa. Kuuselan kauden paras on maaliskuussa Etelä-Afrikassa syntynyt 80.14, Jyväskylässä hän kiskaisi 78.77. Kuusela saa kovaa kiriapua kesäkuun puolivälissä ennätyksensä 79.12 heittäneeltä Jami Kinnuselta.


Naisten puolella mielenkiinto kohdistuu kauden avaavaan Heidi Nokelaiseen ja tällä kaudella jo ennätyksensä 57.84 heittäneen Julia Valtasen kohtaamiseen. Nokelainen puolustaa Kultainen Keihäs-kisan voittoa. Nokelainen heitti Vantaalla vuosi sitten kauden parhaansa 58.55 voittaessaan kisan.


Vasta 19-vuotias Valtanen on parantanut tällä kaudella ennätystään jo kolme metriä. Keijo ja Eero Kylänpään valmennettavaa pidetään yhtenä Suomen lupaavimmista keihäänheittäjistä vuosiin. Nokelaista puolestaan valmentaa olympiavoittaja Heli Rantanen, jota odotetaan myös Myyrmäen katsomoon.


Kultainen Keihäs-tapahtuma avataan lauantaina kello 16.30 kiekkokisoilla, sen jälkeen heitetään klo 17.40 alkaen moukaria ja keihäskisojen vuoro on kello 19.00. Myyrmäen kentän katsomot on lohkotettu niin, että kuhunkin, erikseen merkittyyn katsomolohkoon pääsee aina 50 katsojaa.


Jari Porttila

88 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page