top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Topi Raitanen lähtee hakemaan kovaa aikaa


Estejuoksija Topi Raitanen avaa kautensa vajaan kahden viikon kuluttua Lahdessa järjestettävissä Uusi Alku-kisoissa. Raitanen juoksee Lahdessa 3000 metriä, ilman esteitä.


-Alle kahdeksan minuutin olisi tarkoitus mennä, Raitanen naulaa heti avauskilpailun tavoitteen.


Tavoite on kova, sillä Raitanen on alittanut kahdeksan minuutin rajan vain kolme kertaa uransa aikana, kaikki juoksut syntyivät viime kesänä. Miehen ennätys on Joensuussa juostu 7.52,82.


-Panu Jantunen tulee minulle vauhdittajaksi, hänen pitäisi vetää puolimatka tuonne 4,02-4,05 vauhtiin ja siitä sitten olisi tarkoitus puristaa lopussa alla kahdeksan minuutin, Raitanen kertoo Maximusportin haastattelussa.


Raitasen kauden piti vielä viime syksyisten suunnitelmien mukaan alkaa jo toukokuussa. Nyt kalenterissa on yksi 3000 metrin ja 1500 metrin kisa kesäkuussa ja heinäkuussa lähdetään hakemaan jo ennätysvauhtia eurooppalaisella maililla.


-Heinäkuussa lähdetään hakemaan 1500 metrin ennätystä.


Tuo ennätys kirjataan tällä hetkellä lukemin 3.40,71. Se syntyi viime kesänä Lahdessa. Topi avaa estekautensa myös heinäkuussa, silloinkin Lahdessa. Elokuun alussa hän juoksee Paavo Nurmi-kisoissa Turussa kovan kansainvälisen estekisan ja heti perään Turussa ovat myös SM-kisat.


-Kotimaassa tulee kolme estekisaa heinä-elokuussa ja sitten yritän päästä mukaan Timanttiliigan kisoihin syyskuussa. Olisi tärkeää saada myös kovia kansainvälisiä kisoja, että saisi tuntumaa siihen missä kärki menee.


Raitasen este-ennätys on 8.21,07 se syntyi viime kesänä juuri Paavo Nurmi kisoissa Turussa.

Raitanen on siirtynyt harjoittelussa jo kilpailuihin valmistavaan kauteen, eli harjoituksen rytmitystä ja harjoitteiden laatua on muutettu kilpailuvauhtia palveleviksi.


-Peruskuntokautta jatkettiin hieman pitempään, mutta nyt pyritään hakemaan jo kilpailuvauhtia. Kausi jatkuu taas viime vuoden tapaan pitemmälle syksyyn.


Raitanen on Annimari Korteen kanssa Lahden Uusi Alku-kisojen kovimpia urheilijoita. Kaikkiaan Lahdessa kilpaillaan kahdeksassa eri lajissa. Ohjelmassa ovat naisten korkeus ja keihäs sekä 600 metriä ja 100 aidat. Miesten puolella lajeina ovat 3000 metriä, 800, 100 metriä ja uutena lajina 200 aidat. Miehillä ei ole kenttälajeja.


Aluehallintovirasto teki maanantaina uusia linjauksia, nyt kentällä olevia kilpailijoita ja toimitsijoita ei lasketa mukaan 500 hengen kiintiöön. Sen myötä kisat järjestävä Lahden Ahkera saa myyntiin katsomoihin 400 lippua, ne tulevat myyntiin tiistaina osoitteessa https://lahdenahkera.tapahtumiin.fi/fi/

Jari Porttila

197 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page