top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Tuntui hyvältä pistää jätkät pakettiin”

Suomen yhdistetyn pariviestijoukkue, Ilkka Herola – Eero Hirvonen taisteli hienosti kolmanneksi Val di Fiemmessä. Palkintopalli olikin odottanut suomalaisia jo liki kaksi vuotta, sillä edellisen kerran parisprintin tehokaksikkomme oli ollut palkinnoilla Lahdessa 2019.

-Huikea päivä. Itsellä onki jo hetki heilahtanut palkintopallipaikasta, edellinen kun tuli Lahdessa 2019. Ihan hyvältä tuntui onnistua tänään, ankkuri Hirvonen huokaili.

Kaksikko pohjusti loistavat asetelmat poikkeuksellisesti mäessä, Hirvonen hyppäsi hyvin ja Herola loistavasti, eikä kärki karannut kuin 39 sekunnin päähän.

-Ihan kohtuullinen hyppy tuli minullekin, mutta Ilu veti niin mahtavan hypyn, että pääsimme hyviin asetelmiin hiihtoa ajatellen.

Suomella ajateltiin olevan mahdollisuuksia jopa voittotaisteluun ja Herola otti avausosuudella kärkeä kiinni 10 sekuntia. Hirvonen kavensi eron omalla avausosuudellaan 23 sekuntiin, mutta sitten tuli stoppi.

-Saksan ja Itävallan kakkosjoukkueet olivat vähän blokkaamassa sitä meidän nousua, että oltaisiin saatu otettua kiinni niiden ykkösjoukkueet. Se tietenkin kuuluu tuohon asiaan, mutta ei helpottanut meidän työtä, Hirvonen myönsi.

-Kisa muotoutui aika nopeasti siihen, että me kilpaillaan siitä kolmossijasta. Se tarkoitti sitä, että neljännellä kierroksella aloin säästellä jo loppukiriä varten.

Herola petasi hyvällä, omalla viimeisellä osuudella Hirvosella hyvän paikan Saksan kakkosjoukkueen taakse ja loppusuoralla suomalainen kiri sitten, muutaman kaistanvaihdoksen jälkeen, kolmanneksi.

-Tuntuihan se hyvältä pistää jätkät pakettiin siinä viimeisellä 100 metrillä, Hirvonen myhäili.

Herola otti jo perjantaina kauden ensimmäisen palkintopallisijoituksensa ja nyt se sai jatkoa.

-Tänään voin olla kyllä tyytyväinen mäkeen. Ladulla oli erikoinen tilanne kun Saksan ja Itävallan kakkosjoukkueet eivät vetäneet ollenkaan.

-Eero kuitenkin hoiti homman hienosti kotiin, Herola kiitteli.

Saksa voitti lopulta kisan ennen Itävaltaa ja Suomi oli kolmas. Sunnuntaina Val di Fiemmessä taistellaan normaalimatkan palkintosijoituksista.