top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Tuore 80 mies jäi rannalle Ruotsi-ottelusta


Reilu viikko sitten ensimmäisen kerran 80 metriä ylittänyt Tino Mäkelä jäi rannalle viikonlopun Ruotsi-maaottelusta. Mäkelän ohi ajoivat valinnoissa Lassi Etelätalo, Antti Ruuskanen ja Toni Kuusela.

Etelätalon paikka oli Suomen mestarina itsestään selvyys, samoin hopeaa ottaneen Ruuskasen. Kuusela ilmoitti Instagramissa reilu viikko sitten, että hänen osaltaan kausi on taputeltu ja keihäät on siirretty varastoon. Maaottelu sai Kuuselan pyörtämään päätöksensä.

Annimari Korte ei sen sijaan pysty juoksemaan vielä Ratinassa, mutta hänen poissaolo ei vaikuta käytännössä mitenkään lajin ennusteeseen, sillä Lotta Harala on hurjassa iskussa ja saattaa olla valmis alittamaan 13 sekunnin rajan kotikentällään.

Korte tähtää vielä kauden viimeisiin Timanttiliigan kisoihin, joihin hän on saanut kutsun. Niihin aitojen kotimaan valtias aikoo osallistua, jos jalat vain ovat kunnossa.

– Ratinan kentälle lähtee hyvähenkinen ja taisteleva joukkue. Maaottelun järjestämisen varmistuminen jäi tänä vuonna poikkeuksellisen myöhään, mutta urheilijat ovat lähdössä kovalla innolla mukaan, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

Miesten joukkueen urakkamies on pikajuoksija Samuli Samuelsson, joka juoksee 100 ja 200 metriä sekä 4 x 100 metrin viestin. Naisten joukkueessa Lotta Kemppinen ja Mette Baas urakoivat Samuelssonin tapaan kolmessa lajissa. Kemppinen juoksee 100 ja 200 metriä sekä pikaviestin. Baas juoksee 400 metriä, 400 metrin aidat ja 4 x 400 metrin viestin.

Vuosi sitten Tukholmassa käydyssä maaottelussa Ruotsin miesten maajoukkue peittosi Suomen pistein 228–181 ja naisten joukkue 217,5–192,5.

Tilastojen valossa on Ruotsi on nytkin suosikki molemmissa maaotteluissa.

– Vastustajaa on kunnioitettava. Ruotsilla on kärkeä ja leveyttä lajeissa, joissa me olemme haavoittuvia. Varsinkin juoksumatkoilla meidän pitää saada pisteitä enemmän kuin mitä tilastot meille ennustavat, Niemi-Nikkola sanoo.

– Tilastojen perusteella miesten moukari ja naisten 100 metrin aidat ovat etukäteen Suomelle selkeitä kolmoisvoiton mahdollisuuksia.

Miesten moukaritriossa ovat mukana Aaron Kangas, Henri Liipola ja Aleksi Jaakkola. Naisten pika-aidoissa Suomen kolmikko on Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Lotta Harala.

Kesän kotimaisista kärkinimistä Suomen joukkueessa ovat myös mm. pituushypyn tuore SE-mies Kristian Pulli, ja Topi Raitanen, joka juoksee maaottelussa 5000 metriä.

Naisten keihäänheitossa Suomen kolmikko varmistuu tiistaina Jyväskylässä käytävässä karsinnassa, jossa ovat mukana Jatta-Mari Jääskeläinen, Jenni Kangas, Heidi Nokelainen ja Julia Valtanen.

– Karsinnan kolme parasta nimetään joukkueeseen, Niemi-Nikkola sanoo.

Maaottelun erikoisuus on kolmiottelu, joka kilpaillaan Ratinassa sunnuntaina varsinaisen maaottelun ulkopuolella. Miesten ottelussa lajeina ovat pituushyppy, kuulantyöntö ja 400 metriä. Naisilla lajit ovat muuten samat, mutta juoksumatka on 200 metriä.

Suomen naisten ottelutriossa ovat Saga Vanninen, Janette Hanski ja Laura Lepistö ja miesten kolmikossa Juuso Hassi, Petri Ihander ja Tarmo Savola.

127 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page