top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Tykittääkö Korte alle 12,70 Kuortaneella


Lauantai on iso päivä suomalaiselle yleisurheilulle. Elokuun ensimmäinen avaa tiukan kauden, jota seuraavat ensi viikon Motonet-GP kisa Espoossa, Turun Paavo Nurmi-gamesit ja Kalevan kisat.


Mutta jo tänään saatetaan Kuortaneella tehdä historiaa, sillä koko kauden hurjassa vireessä ollut Annimari Korte on keventänyt harjoitteluaan ja havittelee Kuortaneella uutta SE-tulosta. Nykyinen on Korteen viime vuonna juoksema 12.72.


Korte itse kirjoitti muutama päivä sitten twitterissä:


”Viimeinen aitatreeni tehtynä ennen kisarupeamaa. Tähän asti on treenattu kovaa läpi kisojen, nyt lähdetään hakemaan oikeasti kovaa tulosta.”


Korte on juossut aitamatkan tällä kaudella kaikkiaan kahdeksan kertaa, jos mukaan lasketaan neljän kisan alkuerät. Kahdeksan juoksun huonoin tulos on 13,03, se syntyi Uusi Alku kisojen ja samalla kauden ensimmäisessä juoksussa. Paras aika on Jyväskylässä juostu 12,76.


Neljän parhaan ajan keskiarvo on hurja, 12,79 ( 12,76-12,80-12,81-12,82) !


Kuorteella on siis kaikki edellytykset painaa 100 aitojen SE alle 12,70, ei olisi mikään ihme, jos hilautuisi kauden aikana jopa alle 12,60:nen. Korte on tämän kauden parhaallaan maailmantilastossa toisena, kärjessä on Valko-Venäjän Evira Herman tuloksella 12,73. Siinä sopiva tähtäin tämän päivän Kuortaneen kisoihin.


Kuortaneella Korteen ei tarvitse taistella vastatuulta vastaan, sillä järjestäjät ovat varautuneet siihen, että kisa voidaan tarvittaessa juosta takasuoralla. Sähköisen ajanoton järjestäminen kummallekin suoralle erikseen ei muuten ole mitään halpaa puuhaa, Lahdessa se maksoi noin 1500 euroa.


Toinen laji, jossa saatetaan hätyytellä SE-lukuja on miesten 100 metriä. Samuli Samuelsson on juossut matkan tällä kaudella jo aikaan 10,28. Tommi Hartonen Suomen ennätys kirjataan luvuin 10,21, Hartonen juoksi ajan 19-vuotta sitten juhannuksena 2001. Myös 100 metriä juostaan kaikissa tapauksissa myötätuuleen.


Oman mielenkiintonsa kisoihin tuo Ruotsin keikkojätti Daniel Sthål. Mies on ylittänyt jo kaksi kertaa tällä kaudella 70 metrin rajan, nyt hän on päässyt ensimmäisen kerran kilpailemaan Ruotsin rajojen ulkopuolelle, Kuortaneen hyviin tuuliin.


Erikoista on sen sijaan se, että miesten keihäs alkaa Kuortaneella jo kello 17.10, mutta YLE:n lähetys vasta 20 minuttia sen jälkeen. Aikoina, jolloin Kuortaneella hätyyteltiin jopa 90 metrin rajaa, tällainen ei olisi ollut mahdollista. Nyt kun suomalaisten haamuraja on 80 metriä, voidaan kisa aloittaa jo ennen televisiolähetystä.


Suoraa lähetystä Kuortaneelta voi seurata YLE TV2:sta alkaen kello 17.30.


Jari Porttila

59 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page