top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Urheiluministeri ajaa rajoitusten karsimista


Urheiluministeri Hanna Kosonen on Maximusportin saamien tietojen mukaan ajamassa helpotuksia urheilukilpailujen järjestämiseen. Hallituksen nykyinen kanta on se, että katsomoon saa päästää stadionista riippumatta korkeintaan 500 henkeä.


Maximusportin hallituslähteistä saamien tietojen mukaan Kosonen on ajamassa säännöstöä, jonka mukaan stadionit jaettaisiin esimerkiksi 500 katsojan lohkoihin, kuhunkin lohkoon saisi päästää 250-300 katsojaa, katsomosta riippuen.


Uusi linjaus mahdollistasi sen, että esimerkiksi 17 000 vetävälle Ratinan stadionille voisi päästää noin 8000-10 000 katsojaa turvallisesti eri katsomoihin lohkotettuina.


Urheiluministerin ajama uusi linjaus merkitsisi urheiluseuroille vähintäänkin pelastusrengasta, kun ne voisivat ottaa urheilutapahtumiin nyt rajatun 500 hengen sijaan selkeästi enemmän maksavia katsojia. Erityisesti pesäpalloseurat ovat nykyisten sääntöjen mukaan ajautumassa jopa konkurssiin, nyt he saavat hiukan hengähdysaikaa.


Uudesta linjauksesta olisi suuri apu jalkapallon Veikkausliigan seuroille, pesäpallon Superin seuroille ja kotimaisille yleisurheilukisojen järjestäjille heinäkuusta alkaen.


-Meillä katsomotulot kattavat lähes kokonaan pelaajapalkkiot. Kun nyt normaalin 2000 katsojan sijaan saamme ottaa peleihin vain 500 katsojaa, jouduimme leikkaamaan rajusti pelaajapalkkioita, Vimpelin Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala kertoi aiemmin viikolla.


Jos ja kun urheiluministeri Kosonen saa esityksensä läpi, voi Vetokin päästää ulkoilmakatsomoon noin 1500 henkeä heinäkuusta alkaen ja se takaa sen, että seura pystyy toimimaan täydellä teholla myös junioripuolella tämänkin vuoden.


Vimpelin Veto on Etelä-Pohjanmaan johtavia pesäpalloseuroja ja käytännössä kaikki Vimpelin nuoret ovat jossain vaiheessa mukana seuran toiminnassa. Pesäpalloilun ohella seura pyörittää yleisurheilukouluja. koripalloa ja talvisin hiihtoa. Seuran alla toimii myös yksi Suomen parhaista eSports joukkueista.


Kososen esitys olisi tarkoitus valmistua ennen juhannusta. Se tarkoittaisi käytännössä sitä, että jokaisen seuran olisi anottava stadionilleen erikoislupa aluehallintoviranomaisilta, jotka sitten yhdessä seuran kanssa määrittäisivät sen, kuinka paljon ihmisiä katsomoon voi päästää turvavälit muistaen.


Jari Porttila

568 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page