top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Urheiluministeri Kurvinen : ”Urheilun rahoitus budjettiin on varteenotettava vaihtoehto”


Urheilu- ja liikunta-asioista vastaava ministeri Antti Kurvinen on valmis siirtämään urheilun rahoituksen budjettiin. Kurvinen paljasti kantansa Maximusportin päätoimittaja Jari Porttilan uudessa podcastissa Kisakatsomossa.


-Pidän budjettiesitystä eräänä varsin varteenotettavana vaihtoehtona urheilun rahoitukselle. Haluan toki antaa tälle parlamentaariselle työryhmälle tilaa työskennellä, mutta pidän todella varteenotettavana sitä, että budjetin kautta rahoitettaisiin urheilua jatkossa, ainakin nykyistä vahvemmin, Kurvinen linjaa Kisakatsomossa.


Kurvisen mukaan Suomen pankin entisen pääjohtaja Erkki Liikasen vetämä työryhmä suositteli rahoituksen siirtämistä budjettiin ja se on myös ministerin mukaan paras vaihtoehto.


-Urheilu ja liikuntasektori pyörii nykyään täysin veikkausvoittovaroilla. Meillä on joka tapauksessa tulossa uudistuksia Veikkauksen taholle. Me joudumme miettimään uusiksi edunsaajien roolia, Liikasen työryhmä teki hyvää pohjatyötä. He ensisijaisesti suosittaisivat että Veikkauksen varat ohjattaisiin budjettiin ja sieltä sitten rahoitettaisiin liikuntasektoria.


Kurvisen kanta tarkoittaa käytännössä sitä, että näin myös tulee tapahtumaan. Jatkossa urheilun ja liikunnan rahoitus ei siis olisi enää kiinni siitä kuinka paljon suomalaiset pelaavat rahapelejä. Uudessa mallissa turvattaisiin myös pienten lajiliittojen pitkäjänteinen työ.


-Poliitikot eivät voi eivätkä saa valita voittajia urheilussa. Sen vuoksi olen ohjeistanut, että näin korona-aikana tukea on löydyttävä myös pienille lajiryhmille.


-Nuoret valitsevat itse mitä lajia haluavat harrastaa. Me luomme mahdollisuudet siihen.


Ministeri Kurvinen otti Kisakatsomo podcastissa myös kantaa siihen, tulisiko pelimarkkinat avata ulkomaalaisille peliyhtiöille.


-Minun kantani on ollut se, että nykymalli on hyvä, sillä on pystytty torjumaan mahdollisimman hyvin pelihaittoja.


-En halua olla vastaan kansainvälisiä peliyhtiöitä. Minun on kuitenkin vaikea kuvitella mitenkä pelimahdollisuuksien lisääminen vähentäisi pelihaittoja. Kyllä siinä niin kävisi, että tarjonta vain lisäisi niitä.


-Lähtökohtaisesti olen nykymallin kannalla. Kukaan ei ole osoittanut parempaa mallia, Kurvinen painotti.


Kurvinen otti Maximusportin haastattelussa ja Kisakatsomo podcastissa myös kantaa markettien eteisissä olevien pelikoneiden kohtaloon.


-Pelikoneiden sääntelyä on tiukennettu huomattavasti. Tunnistettavuus vähentää pelaamista. Tietenkin on arvioitava kriittisesti onko toiminta vastuullista.


-Lähes jokaisesta kaupasta saa tupakkaa ja kaljaa, minun on vaikea ajatella miksi kaupat saisivat myydä tupakkaa ja alkoholia, mutta siellä ei saisi olla hedelmäpelejä.


-Alkoholi ja tupakka aiheuttaa enemmän ongelmia, miksi niitä saisi myydä. Tuntuu kornilta kun osa ajaa viinejä kauppoihin, mutta samalla he haluavat poistaa sieltä pelikoneet. Kyllä minun ymmärtääkseni alkoholi aiheuttaa kuitenkin huomattavasti enemmän ongelmia kuin pelikoneet.


Ministeri Antti Kurvinen matkusti torstai-iltana Tokioon, jossa hän osallistuu Suomen valtiovallan edustajana olympialaisten avajaisiin.


Voit kuunnella Jari Porttilan Kisakatsomo-podcastin täältä: https://open.spotify.com/episode/5f9WbAIXejmMAJgt43ElcS168 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page