top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Urheilun suurseurat lähtivät joukolla mukaan Urheilukortin toimintaan


Toukokuussa lanseerattu Suomen Urheilukortti on saanut nopeassa ajassa kymmeniä seuroja ja lajiliittoja hankkeen taakse. Myös lajikirjo on suuri, sillä mukaan on lähtenyt lukuisten lajien seuroja.


-Tähän mennessä Suomen Urheilukortti-sopimuksen on lähtenyt mukaan yli 50 seuraa, lajiliittoa ja urheiluyhteisöä ja uusia mukaan lähtijöitä tulee koko ajan lisää. Urheilukortilla on selkeä tilaus suomalaisessa urheilukentässä, Suomen Urheilukortin hallituksen puheenjohtaja Mikko Vanni kertoo.


Urheilukortti on urheilun taustavaikuttajien sekä urheiluorganisaatioiden yhdessä kehittämä mobiilikortti, joka innostaa kuluttajia kotikatsomoista eri lajien urheilutapahtumiin. Urheilukortilla houkutellaan erityisesti uusia katsojia sekä lisätään ja monipuolistetaan jo urheilutapahtumissa käyvien kuluttajien tapahtumakäyntejä. Mobiilisovelluksen urheilukalenteri on veloituksetta ladattavissa, ja lisäksi Urheilukortin haltijoille tulee tarjolle runsaasti palveluja ja etuja.


-Suurista seuroista mukana ovat jo nyt jääkiekon liigaseuroista Tappara, Ilves, Ässät, Jukurit, HPK ja JYP sekä KHL-seura Helsingin Jokerit. Koripallosta mukana on mm. Helsinki Seagulls ja jalkapallosta HJK. Monilajiseuroistavoidaan mainita Vimpelin Veto, lentopallon puolelta mukana ovat mm. VaLePa, Kokkolan Tiikerit, LP Viestija Vantaan Ducks, Vanni kertoo.


Mobiilikorttina ladattavan Urheilukortin avulla käyttäjä saa pääsylippuja tapahtumiin alennetulla hinnalla ja osan lipun hinnasta voi ohjata suoraan haluamalleen seuralle, lajiliitolle, Olympiarahastoon tai Paralympiarahastoon.


-Paralympiakomitea näkee Urheilukortti -yhteistyön merkittävänä paitsi taloudellisesti niin myös toiminnallisesti, pääsihteeri Riikka Juntunen korostaa.


-Yhteistyö eri lajiliittojen ja seurojen kanssa saa Urheilukortin välityksellä täysin uusia ja innovatiivisia muotoja.


Lajiliitoista ovat Urheilukorttiin jo nyt ilmoittautuneet AKK, Amerikkalainen Jalkapallo, Ampumaurheilu, Judo, Taitoluistelu, Tanssiurheilu, Tennis ja yleisurheilu eli Suomen Urheiluliitto. Muita mielenkiintoisia uusia kumppaneita ovat myös Urheilumuseo ja Liikuntakeskus Pajulahti sekä Fressi kuntosaliketju. Myös mm. tennikseen, golfiin ja suunnistukseen tulee liittymään edullisia palveluja Urheilukortin haltijoille.


Urheilukorttia voi syksystä alkaen käyttää myös kuntosalikorttina. Suomen suurin kuntosaliketju Fressi ottaa kortin käyttöön kaikissa toimipisteissään, joita on jo 42 ympäri Suomea.


-Me haluamme olla mukana luomassa urheilulle ja liikunnalle uusia keinoja varainhankintaan, Fressin toimitusjohtaja Hannu Välikoski painottaa.


-Koemme myös tärkeäksi yhteistyön seurakentän kanssa, toivomme alentavamme sitä kautta ihmisten kynnystä lähteä huolehtimaan omasta kunnostaan.


-Korona-ajan jälkeen ihmiset ovat palanneet kuntosaleihin, kaikesta näkee, että ihmisten tarve pitää yllä lihaskuntoa ja virkeää mieltä, ei ole kadonnut , Välikoski painottaa.


Fressillä on kuntosaleja ympäri Suomen, joten yhteistyötä rakennetaan yhdessä seurojen kanssa, jotka ovat mukana Urheilukortti toiminnassa. Fysioline Fressistä tuli myös yksi Urheilukortti oy:n osakas.


Hämeenlinnasta Urheilukorttitoimintaan ovat lähteneet mukaan kaikki kaupungin merkittävät

urheiluseurat eli HPK, Hämeenlinnan Lentopallokerho, jalkapalloseura HJS ja salibandyseura Steelers. Liigassa pelaavalle HPK:lle oli itsestään selvää, että he ovat mukana toiminnassa.


-Uskomme saavamme Urheilukortin myötä uusia kohderyhmiä mukaan jääkiekkokatsomoon. Meillä on vakiintuneita katsojia, mutta Urheilukortin myötä pystymme tarjoamaan jääkiekkoelämyksiä myös sellaisille katsojille, jotka eivät normaalisti hakeudu katsomoihin, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen painottaa.


-Haluamme olla myös mukana kaikissa uusissa, urheilua ja liikuntaa eteenpäin vievissä hankkeissa ja Urheilukortti on juuri sitä. Sillä on myös merkittävä vaikutus seurojen varainhankintaan, Toivanen muistuttaa.


Hämeenlinnan ohella vastaavia Urheilukortti -keskittymiä on jo syntymässä myös mm. Tampereelle, Jyväskylään, Kokkolaan ja Helsinkiin.

205 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page