top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Urho Kujanpää EM-rajan kimppuun AstanassaUrho Kujanpää häikäisi alkuviikolla Tampereen hallikisoissa ylittämällä kautta aikojen toiseksi kovimman tuloksen 570. Tuo hyppy toi tamperelaiselle matkalipun Kazakstanin Astanan hallikisoihin, jonka tähdeksi on palkattu maailmanennätysmies Armand Duplantis.


-Tultiin samalla koneella Mondon kanssa Astanaan aamuyöllä, kummankin seipäät tulivat samalla lennolla perille asti, Kujanpää naurahti.


Mondo avasi viime vuonna hallikautensa Uppsalassa ja yritti heti uutta ME:tä, Kujanpää uskoo että tahti on kova myös Astanassa.


-Kyllähän se on varmaa, että kun Duplantis on mukana, niin silloin mennään yli kuuden metrin korkeuksiin.


Kanainvälinen yleisurheiluliitto WA päätti talvella, että yleisurheilussa ei enää rekisteröidä erikseen sisäratojen ME-tuloksia, joten seipään maailmanennätys on nyt 623, jonka Mondo hyppäsi Eugenessa Timanttiliigan finaalissa.


Astanan kilpailu aloittaa myös MTV:n massiivisen huippuyleisurheilu lähetykset. Kansainvälisiä hallikisoja näytetään jakelukanavilla 11 kappaletta kesä tuo lisäksi 40 huippukisaa. Astanan kisa alkaa kello 12:00.


-Tampereella juoksu kulki niin hyvin, että tietenkin odotan siihen parannusta. Olisihan se kiva ylittää täällä EM-Rooman tulosraja 575, pohti Astanasta tavoitettu Kujanpää.


-Rooman kisat ovat alkukauden päätavoite, mutta koko kesän huipennus on tietenkin Pariisin olympialaiset. Kisojen tulosraja 585 voisi mennä jo hallikaudella.


Hallikaudella on jo yksi mies, Yhdysvaltojen KC Linghtwood ylittänyt kuusi metriä. Amerikkalainen ylitti 600 viikko sitten Yhdysvalloissa. Kujanpää on tuloksellaan 570 hallitilastossa sijalla 18. 575 ylitys nostaisi hänet listoilla jo kahdeksanneksi.


-Olemme uuden valmentajani Rauli Pudaksen kanssa panostaneet vauhtijuoksuun ja siinä on kehitytty reippaasti, Kujanpää kehuu Helsingissä asuvaa EM-mitalinkin voittanutta

valmentajaansa. Pudas valmentaa myös Elina Lampelaa.


Astanan hallikisat tarjoavat monta huippukisaa. 100 metrin aitojen ME-nainen Tobi Amusan hakee huippuaikaa 60 metrin aidoissa. Amusan ei ole juossut sisällä kovinkaan usein, hänen ennätyksensä 7,84 on vuodelta 2020.


Amusan saa vastaansa toisen lajin maailmanmestarin, kesällä 2019 MM-kultaa voittaneen USA:n Nia Alin. Hänen ennätyksensä 7,80 on kymmenen vuoden takaa.


Astanan kisat näkyvät MTV:n jakelukanavilla lauantaina kello 12:00 alkaen.


Jari Porttila

 

119 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page