top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Väliaholla alla jo 30 000 syöttöä
Viime vuoden superpesiskauden suurimpia yllättäjiä oli Sotkamon Jymy ja erityisesti sen uusi lukkari Ville Väliaho. Jymy lähti kauteen alla kovia pelaajamuutoksia, mestaruusvuosien lukkari Toni Kohonen muutti Ouluun ja tilalle tuli Alajärvellä pelannut Väliaho.


Väliaho lunasti nopeasti paikkansa joukkueen dynamona ja hän pääsi nopeasti samalla aaltopituudelle muun ulkokentän kanssa.


-Sehän se oli se vaikein asia. Paperilla asiat kyllä saadaan kuntoon, mutta todellisuus nähdään sitten peleissä. Olen tyytyväinen siihen, että saimme yhteispelin nopeasti uomiinsa, Väliaho muistelee viime kautta.


Kausi toi Jymylle hopeaa, se taipui finaalissa Joensuulle voiton 1-3.


-Kausi oli hyvä, vaikka viimeisen pelin hävisimmekin. Tähän kauteen olemme valmistautuneet hyvin ja tavoite on ilman muuta SM-kulta.


Kauden alkua on jouduttu siirtämään jo kuukaudella ja moni arvioi, että pelaamaan päästään aikaisintaan vasta juhannuksen jälkeen.


-Olemme valmiita kun kausi alkaa, Väliaho vakuuttaa.


-Harjoittelu on sujunut koko talven hyvin. Nyt on menossa taas pieni fysiikkakausi ja odotellaan sitä, että päästään lyömään palloa oikealle kentälle.


Hallituksen linjauksen mukaisesti seurat eivät pidä yhteisharjoituksia, mutta 3-4 pelaajaa voi harjoitella samalla, isolla kentällä niin että yksi syöttää, yksi lyö ja kaksi kiinniottajaa ovat kentän eri laidoilla.


-Täällä on vielä lunta kentällä, joten tämä fysiikkakausi osuu sikäli hyvään paikkaan.

Väliaho on käyttänyt koronakriisin aikana paljon aikaa katsomalla viime vuoden pelejä uudestaan.


-Olen yrittänyt miettiä uusia juttuja päävastustajiamme vastaan ja ehkä sieltä jotain on löytynytkin.


- Tällä hetkellä harjoittelu painottuu Vuokatin ulkoilumahdollisuuksiin ja kotona tehtävään harjoitteluun, muun muassa perussyöttöä pystyn harjoittelemaan ihan kotona. 


Pallo on lähtenyt Väliahon kädestä talven aikana tuollaiset 30 000 kertaa, harjoitusmäärät ovat syötön osalta pysyneet suurin piirtein samoina vuodesta toiseen.


Kun Väliaholta kysyy tulevan kauden kovimpia vastustajia, tulee luettelo kuin apteekin hyllyltä.


-Joensuu kaksinkertaisena mestarina on varmasti kova, samoin Vimpeli, Pattijoki ja Kouvola. Meiltä lähti Hyvinkäälle pari kaveria, joten he ovat ainakin paperilla vahvistuneet, Väliaho vinkkaa.


Kun sarjan alku on tässä vaiheessa vielä veikkailun asteella, joutuvat pelaajat varautumaan kaikkeen. Yksi vaihtoehto on se, että sarja alkaa heinäkuussa ja sitten pelattaisiin jopa kolmea peliä viikossa.


-Kaikkeen on varauduttu, jos pelejä tulee paljon, niin sekin sopii hyvin. Kyllähän tässä odotetaan jo sitä päivää kun päästään kentälle.


Jari Porttila

Kuvat: Super Jymy oy

280 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page