top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Välimäki kärkikahinoissa Golfin Dubain ET-finaalissaSami Välimäki pelasi loistavasti Golfin Euroopan tourin finaalin avauskierroksen. Välimäki on tuloksellaan -3 avauspäivän jälkeen jaetulla viidennellä sijalla.


Finaalin toinen suomalainen, Kalle Samooja aloitti kisan hyvin kahdella parilla, mutta loppukierroksen neljä bogeytä pudottivat hänet tulokseen +2 ja sijalle 43.


-Muutama par-tulos liikaa, joten aivan tyytyväinen en avaukseen voi olla, Samooja kertoi maximusportille Dubaista.


-Kenttä oli viritetty todella vaativaksi, esimerkiksi par 5 väylillä oli todella vaikeaa, jos ei jopa mahdotonta päästä viheriölle kahdella lyönnillä, Samooja kertoi.


Kentän vaikeudesta kertoo se, että kisaa johtavan Victor Perezin tulos on -5 ja neljään alle pelasi vain kolme muuta pelaajaa. Välimäki kärkkyykin kärkeä vain kahden lyönnin etäisyydellä -3:ssa.


Dubain finaali kenttä on suomalaisille tuttu, sillä se on yksi heidän harjoituskohteistaan talviaikana.


-Kenttä on tuttu, mutta nyt se on viritetty äärimmilleen. Lyöntipaikat on muutamalla väylällä vedetty takatiin taakse, noin 15 metriin normaalista. Viheriöillä lipun paikat ovat niin vaikeat, että lähestymislyönnin on oltava äärimmäisen tarkka, jos haluaa pallon kuppiin yhdellä putilla, Samooja kertoi maximusportille.


Dubain golf-finaalissa

mukana 65 pelaajaa


Dubain Euroopan tourin finaaliin on päässyt kaikkiaan 65 pelaajaa, joukossa siis hienosti kaksi suomalaista. Golfin suurmaana pidetystä Ruotsista on finaaliin päässyt myös kaksi pelaajaa, Norjasta mukana on yksi pelaaja. Englantilaisia mukana on 17:sta.


Suomalaispelaajista Välimäki pelaa vasta ensimmäistä kauttaan European Tourilla ja hän onkin ehdokkaana vuoden tulokkaaksi. Välimäki on pelannut kauden aikana jo 18 turnausta ja voittanut niistä yhden. Palkintorahoja hän on kuitannut tänä vuonna liki 617 000 euroa.


Välimäki on vasta 22-vuotias golfaaja, mutta suomalaisten rankingissa hän on ykkönen ja siis vahvoilla Tokion Olympialaisiin.


Kalle Samooja pelaa nyt toista täyttä kauttaan European tourilla. Viime kaudella Samooja pelasi 28 turnausta, saaden voittorahoja reilut 600 000 euroa. Tänä vuonna alla on tähän mennessä 16 ja palkintorahaa on tullut vajaat 400 000 euroa.


Samooja on tällä hetkellä kiinni suomalaisten toisesta olympiapaikasta Tokion kesäolympialaisiin 2021.


European Tourin Dubain finaalia voi seurata suorana lähetyksenä perjantaina kello 9.00 alkaen Viaplayn kanavilta.


Jari Porttila21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page