top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Välimäki taistelee miljoonapotista


Suomen Sami Välimäki on vain kahden lyönnin päässä golf-uransa suurimmasta voitosta Dubaissa. Välimäki on pelannut kolme ensimmäistä kierrosta 69 lyönnillä / päivä ja on tällä hetkellä yhdeksäntenä, kun Euroopan tourin finaalista on jäljellä enää viimeinen kierros.


Välimäki tavoittelee neljän miljoonan dollarin voittopalkintoa loistavista asemista. Hänellä ei ole paineita niskassaan, vaan hän voi pelata rennon letkeästi ja hakea sitä nappikierrosta.


Yleensä Välimäki on pystynyt venymään tiukoissa paikoissa, nyt venyminen voisi tuoda jättipotin.


Välimäen kolmas kierros oli kliininen, hän taikoi kierroksella neljä birdietä ja yhden bogeyn, päivä meni siis samaan tahtiin kuin toinen pelipäivä. Suomalainen on vain kahden lyönnin päässä kärjessä olevista Matthew Fitzpatrikicksta, Laurie Canterista ja Patrick Reedistä. He kaikki ovat tuloksessa -11.


Toista sijaa jakavat Lee Westwood, Norjan Viktor Hovland, Adri Arnaus ja Tobert Macintyre, heidän kaikkien tulos on -10.


Kalle Samooja pelasi päivän tulokseen 71 ja hän jakaa nyt sijaa 23. Samoojan päivään mahtui kaksi birdietä ja yksi bogey, muuten tekeminen oli tasaista.


- Oli greeneillä melko raskas päivä. Ei sitten mitään sisään. Siitä tilastosta löytyykin melkoinen läjä lantaa ja se vei täysin mahdollisuuden nousulta, Samooja manasi. Kentältä jäi hampaankoloon, mutta kentän ulkopuolella iloa piisaa. Samoojan perheeseen syntyi eilen toinen poika. - Positiivisen asia tapahtui kentän ulkopuolella. Poika päätti tulla vauhdilla maailmaan vähän etukädessä, vaimolta huippusuoritus. Kaikilla on siellä asiat hyvin. Tämä on näitä reissumiehenä olemisen varjopuolia, etten päässyt olemaan paikalla, Samooja kommentoi iloista perheuutista.


Golfin European Tourin finaalin viimeistä päivää voi seurata sunnuntaina suorana lähetyksenä Viaplaystä alkaen klo 8.30.


Jari Porttila

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page