top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vainionpää palasi isyyslomalta mutta Jussit hävisi


Pesäpallon superissa pelataan viimeisen puolentoista viikon aikana paikoista pudotuspeleihin. Sarjataulukko on vaikeaa luettavaa, kun voitetut pisteet jaetaan pelimäärän mukaan ja se vääristää taulukkoa.


Seinäjoen Jymy-Jusseilla oli ennen Imatran kohtaamista enemmän pisteitä kuin vastustajalla, mutta IPV oli taulukossa korkeammalla. Ja on myös pelin jälkeen, sillä IPV oli kentällä kaikessa parempi.


Imatra vei ottelun 6-2 ja 6-1, erityisesti Mikko Kosonen oli hurjana mailanvarressa, hän takoi kaksi kunnaria ja kolme tavallista juoksua. Imatra takoi peräti neljä kunnaria Jussien ulkokenttään, se kertoo olennaisen kotijoukkueen ulkopelistä.


Jymy-Jussit oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja juuri niistä oli Jukka-Pekka Vainionpää ollut poissa isyyslomalla, kun perheeseen syntyi lapsi. Nyt Vainionpää oli mukana kokoonpanossa, mutta hän onnistui vain kerran kotiutuksissa, yrityksiä oli neljä.


Tappio pahensi seinäjokisten asemaa sarjataulukossa, sillä Jymy-Jussit putosi kaksi pistettä tänään Siilinjärvellä ottaneen Pattijoen taakse kymmenenneksi. IPV nousi puolestaan aivan Joensuun kantaan kuudenneksi.


Sotkamo jatkoi vakuuttavia esityksiään, nyt jalkoihin jäi Hamina luvuin 9-1 ja 4-2. Roope Korhonen takoi ottelussa kunnarin lisäksi seitsemän tavallista ja nousi näin lyönnin erolla lyöjätilaston kärkeen. Korhonen on takonut 79 ja Vimpelin Janne Mäkelä 78 juoksua. Kummallakin on nyt kasassa kuusi kunnaria.


Mäkelä pääsee kasvattamaan tuiki tärkeässä ottelussa huomenna Hyvinkäätä vastaan omaa saldoaan. Pisteet ovat ottelussa äärimmäisen tärkeitä kummallekin joukkueelle. Samaa voi sanoa Kouvolan ja Kempeleen ottelusta.


Sarjataulukossa toisena oleva Kouvola, kolmantena oleva Sotkamo ja neljäntenä oleva Vimpeli voivat vaihtaa vielä jäljellä olevissa otteluissa paikkaa.


225 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page