top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vainionpää nollasi Pattijoen

Taistelu superpesiksen play off-paikoista käy kiihkeänä. Seinäjoen Jymy-Jussit otti jokeri Jukka-Pekka Vainionpään johdolla tukevan otteen pudotuspelipaikasta, kun Jussit kaatoi Pattijoen 1-0 (6-6, 6-4 ). Ratkaisevat voittojuoksu tuli Topi Kososen harhaheitolla kolmospesälle.

Vainionpää paukutteli ottelussa viisi juoksua ja piti Jussit mukana pelissä vaikeilla hetkillä. Myös Henri Puputti venyi ulkona hienosti muutamiin tärkeisiin koppeihin ja paukutti kerran läpi kakkosrajasta tuloksin 1+1.

Voitto tiesi sitä, että Seinäjoki nousi yksin viidenneksi 19 pisteellä. Se on viisi pistettä Vimpelin takana, tosin yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Sotkamo jatkaa sarjan kärjessä, se joutui tyytymään ensimmäisellä jaksolla 2-2 tasapeliin Kossua vastaan, mutta voitti toisen jakson 5-3. Sotkamo on pelannut kaksi ottelua enemmän kun niskaan puuskuttavat Kouvola ja Joensuu. Kolmikon pisteet ovat 30-29-27. Kossun Patrik Wahlsten löi muuten Sotkamon kenttään peräti kolme juoksua.

Kouvola voitti Hyvinkään tänään vasta kotiutuskisan jälkeen, Joensuu otti sentään puhtaan 2-0 voiton Tampereesta. Käytännössä tämä kaksikko menee Sotkamon rinnalle ja ohi, kun ottelumäärät saadaan tasoitettua.

Kolmikko on siis karussa, Vimpeli näyttää selkeältä neloselta, mutta lopuista pudotuspelipaikoista käydään äärettömän tiukkaa taistelua. Vimpelillä on nyt alla neljän ottelun voittoputki ja tulevalla viikolla se saa kotikentälleen Hyvinkään ja Siilinjärven.

Viidentenä olevan Seinäjoki johtaa 11:na olevaa Hyvinkäätä viidellä pisteellä, kuudentena olevan Raahen ja Hyvinkään ero on vain kolme pistettä, eli yhden puhtaan voiton verran.

Sarjan puolivälissä Tampere ja Siilinjärvi ovat pudonneet pahnan pohjimmaiseksi ja mutta kahdeksan joukkuetta taistelee yhä neljästä viimeisestä pudotuspelipaikasta tiiviisti.

Sarja jatkuu jo tiistaina kolmella ottelulla.