top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vaipat housuissa pukumittaukseenMäkihypyn ja yhdistetyn miesten toiminta FIS:n pukumittauksessa saa yhä uskomattomampia piirteitä. Maximusportin tietojen mukaan huippumaiden hyppääjät olisivat huijanneet mittaustilanteessa härskisti, alushousujen alle puetuilla vanhusten kokovaipoilla.


-Olen kuullut samasta asiasta, myöntää yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen maximusportille.


Maximusportin tietojen mukaan maxivaippoja olisi käytetty sen vuoksi, että ne saadaan kehonmuotoiksiksi, näin ne eivät iske selkeästi silmään mittausta valvovan FIS:n edustajan edessä. Vaippoja käyttämällä on haaraväliä saatu laskettua alaspäin ja samalla lantion kohtaa leveämmäksi kuin mitä se normaalisti on.


Vaipat on yleensä pettu isojen, tummien alushousujen alle.


Huijaus on siis selkeä ja törkeä. Silti se ei aiheuta toimia FIS:n, kansainvälisen hiihtoliiton taholta. Tuntuu uskomattomalta, mutta on valitettavasti totta.


Teknisten mittojen vääristelyyn ovat osallistuneet väitteiden mukaan yhdistetyn ja mäkihypyn kärkimaiden hyppääjät. Kaikki eivät ole käyttäneet vaippoja, vaan osa on ”tyytynyt” ranvaanomaisempiin keinoihin. Housuihin on työnnetty mm. tiskirättejä ja pesusieniä.


Pelle-Hermannien touhua.


Suoritukseen huijauksilla on sama vaikutus kuin dopingilla. Voidaankin puhua puku-dopingista, jonka FIS hyväksyy, vaikka juuri sen pitäisi taistella dopingia vastaan!


Pahinta asiassa on se, että näin toimiessaan FIS asettaa urheilijat täysin eri asemaan. Huijarit saavat etua huijauksesta ja kahmivat palkintorahat ja välinevalmistajien bonusrahat sääntöjenvastaisella toiminnalla, jonka FIS hyväksyy.


Miksi Suomi, päävalmentaja Petter Kukkonen ja mäkilegenda Janne Ahonen ovat nyt nostaneet metelin asiasta ?


Syy on selvä, vuoden kuluttua pitäisi taistella Pekingin olympiamitaleista ja siellä suomalaisten pitäisi päästä kilpailemaan samalta viivalta muiden kanssa. Nyt suomalaiset ja muiden pienten maiden urheilijat tekevät hyppypuvut sääntöjen mukaan ja häviävät näin hiihtoajassa yli minuutin.


Norjan yhdistetyn mäkivalmentaja Tom Hilde on jo ehtinyt tuomitsemaan Suomen toiminnan ja vakuuttanut, että norjalaiset ovat kyllä noudattaneet sääntöjä.


Niinpä. Ensin apteekista haettiin huulirasvaa ja sitten vanhusten vaippoja.


Jari Porttila349 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page