top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Valtaselta heti ennätyskiskaisu


Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen sivalsi ennätyksensä ja naisten keihäänheiton kauden kotimaisen kärkituloksen 57,84 Jyväskylässä käydyissä kilpailuissa. Valtasen tulos on sekä 19-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen tilaston että 19-vuotiaiden kuluvan vuoden maailmantilaston kakkostulos.

– Kyllä odotukset on, että tulisi pitkiä heittoja jokaisessa kilpailussa ja myös sitä toivoisin, että 60 metriä tulisi, totesi Valtanen.

Jyväskylässä reilut kolme metriä ennätystään kohentanut Valtanen, 19, on onnistunut talven harjoittelussaan. Urheilu-uraansa hän maustaa edelleen pesäpalloilulla, mutta marssijärjestys kahden lajin välillä on selvä.

– Keihäänheitto on ykkösjuttu. Jos se vaatii lepoa, olen pois pesistreeneistä, Valtanen sanoo.

Vuosi sitten Valtanen voitti 19-vuotiaiden Suomen mestaruuden ja heitti Lappeenrannan Kalevan kisoissa toiseksi ennätyksellään 54,78. Oman ennätyksen parantamisen ohella onnistuminen Turun Kalevan kisoissa elokuussa on tämän kauden kärkitavoite.

– Kalevan kisat ja Ruotsi-ottelu, Valtanen linjaa kesän pääkilpailujaan.

Oma ennätys koheni tukevasti jo helteisellä Harjun kentällä sunnuntaina, mutta Valtasen mukaan parantamisen varaa yhä on.

– Vauhti on ehkä se, jossa on edelleen kohennettavaa, vaikka se on jo parantunut paljon.

Jyväskylän naisten kilpailun toisen ja kolmannen sijan veivät Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen ja Sanne Erkkola tuloksin 55,86 ja 55,58. Erkkola kohensi viime vuoden Kalevan kisojen karsinnassa heittämäänsä ennätystään kahdella sentillä.

Jääskeläinen heitti viime kesänä Pihtiputaan keihäskarnevaalissa ennätyksensä 57,47 ja oli Lappeenrannan Kalevan kisoissa pronssilla. Talven treenien jäljiltä edellytyksiä on tavoitella 60 metrin kaarta.

Koko Jyväskylän naisten kilpailun kärkitrio kohtaa uudelleen sunnuntaina 7.6. Lahdessa Uusi Alku -kisoissa.

Keihäs: 1) Julia Valtanen RaumU 57,84 (19-v. ka-2), 2) Jatta-Mari Jääskeläinen TuUL 55,86, 3) Sanne Erkkola TuUL 55,58, 4) Minna Hollanti GamlakarlIF 50,62, 5) Anni-Linnea Alanen VaasVa 48,34, 6) Siiri Elomaa 17 TP 47,86.

144 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page