top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vapaavuori tuli julkisuuuteen "rahoitukseen saatava pitempi näkymä"


Suomen olympiakomitean puheenjohtaja on viimein kommentoinut perjantaina syntynyttä ratkaisua, jossa liikunnalle suunniteltua 12 miljoonan leikkausta ei tehdä. Liikuntaihmiset olivatkin sosiaalisessa mediassa kummastelleet, ettei puheenjohtajaa ole nähty julkisuudessa puolustamassa liikuntaa ja sen rahoitusta.


Olympiakomitea lähetti sunnuntaina tiedotteen, jossa Vapaavuori kommentoi leikkausten perumista.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori pitää leikkausten perumista myönteisenä. – Ei ole yhteiskunnallista syytä liikunnan rahoituksen vähentämiseen – päinvastoin, sitä tulisi lisätä toipumiseksi korona-kriisistä. Tässä mielessä tulos oli hyvä.


-Palautetuilla määrärahoilla pystytään turvaamaan erityisesti liikuntapaikkarakentamista ja kansalaistoimintaa, Vapaavuori sanoo tiedotteessa. Vapaavuori muistuttaa, että perjantainen päätös ratkaisi liikunnan rahoituksen vain ensi vuoden osalta. Epävarmuutta tulee purkaa pidemmällä aikavälillä. – Tulokset liikunnassa ja urheilussa tulevat vuosien työn myötä – oli kyse kansanterveydestä, kansalaistoiminnan elinvoimaisuudesta tai huippu-urheilumenestyksestä. Myös rahoituksessa pitäisi olla useamman vuoden osalta näkymää. Kuluvalla syyskaudella hallituksen on määrä uudistaa rahapelituotoilla rahoitettujen toimien rahoitusjärjestelmä. Kyse on tiivistetysti siitä, missä määrin eri toiminnot ovat jatkossa riippuvaisia rahapelituotoista: nykyisissä määrin, vähemmän vai ei lainkaan.


Mukana uudistustyössä ovat myös eduskuntapuolueet ja niin sanotut edunsaajat. Taustoja ja ratkaisuja on selvitetty jo vuoden alussa. Vapaavuore terveiset uudistustyöhön ovat selkeät: – Uuden rahoitusjärjestelmän tulee olla nykyistä vakaampi, ennakoitavampi ja turvata liikunnan rahoituksen riittävä taso pitkällä aikavälillä. Aikaa uudistuspäätösten tekemiseen on hallituksen asettaman aikataulun mukaan joulukuuhun saakka. – Se on riittävästi tällaiseen työhön. Kunhan neuvottelijat ovat ratkaisuhaluisia, uusi rahoitusjärjestelmä voidaan panna toimeen vielä tällä vaalikaudella, Vapaavuori arvioi Olympiakomitean tiedotteessa.


Kuuntele myös aihetta käsitellyt Kisakatsomo podcast: https://open.spotify.com/episode/5QTTJTBQXj0QV6gaLPP6q5

65 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page