top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vasta 16-vuotias Nurmi rata-autoilun voittoon


Vasta 16-vuotias Luka Nurmi voitti Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan -

Alastaron finaaleista kaksi kakkossijaa takasi mestaruuden


Neljän osakilpailuviikonlopun ja yhteensä 11 kilpailun mittaisessa Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjassa tamperelainen Luka Nurmi, 16, teki koko kilpailukauden ajan vahvaa työtä. Hän otti yhteensä 10 palkintosijoitusta ja sen siivittämänä nappasi tähänastisen

autourheilu-uransa makeimman saavutuksen; Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan voiton.


Ensi vuonna Nurmi siirtyy kilpailemaan Euroopan GT-ratasarjoihin.


Nurmi ajoi Alastaron kahdessa viimeisessä startissa maalilipulle kakkossijalla. Näin Nurmesta tuli samalla pitkät perinteet omaavan kilpasarjan nuorin voittaja.


- Mestaruus alkoi konkretisoitua jo perjantaina aika-ajoissa kun Jim Rautiaisen kohtasi korjaamattoman vaihdelaatikkovian. Sen jälkeen tiesin, että titteli on täysin omissa käsissä.


- Kun pysyin ensimmäisessä lähdössä Harun vauhdissa niin sitten vain köröttelin kummatkin kilpailut maalilipulle. Hienolta tuntuu samalla tehdä suomalaista autourheiluhistoriaa eli olla Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan nuorin voittaja, Luka Nurmi kertoo.


- Tämä oli toinen peräkkäinen vuosi kun Luka ajoi Relaa Racingin junioriohjelman kuljettajana. Vuosi sitten hän oli kolmas ja nyt Mestari eli kilpailukausi ei oikeastaan olisi paremmin voinut mennä, tallipäällikkö Raimo Niemi hehkutti.

- Relaa Racingilla on ilo ja kunnia olla tiiminä mahdollistamassa hänen menestystään ja nyt on erittäin mukavaa nähdä kuinka yhdessä pääsimme tavoitteisiin eli myös tiimien mestaruuden uusimiseen.

- Haluan tiimipäällikkönä vilpittömästi toivottaa Lukalle onnea ja menestystä tuleville vuosille kun hän nyt ottaa urallaan seuraavan askeleen ja siirtyy kilpailemaan Euroopan kansainvälisiin kilpasarjoihin, Raimo Niemi sanoo.


Vaikka kilpailukauden 2020 ensimmäinen rata-autoilusarja on nyt paketoitu, on Luka Nurmelle tarjottu vielä tänä vuonna mahdollisuutta käydä Euroopassa näyttämässä osaamistaan. Nuoren tulevaisuuden tähtikuljettajan osaaminen on siis huomioitu.


- Yhteydenottoja on tullut ja alustavia neuvotteluja on käyty. Koska yleismaailmallinen tilanne koronapandemian myötä on nyt loppukesän aikana mennyt huonompaan suuntaan niin siksi haluamme rauhassa kartoittaa vaihtoehtoja.


- Katsotaan sitten mitä tulevaisuus tuotullessaan. Sen kuitenkin tiedän, että nyt seuraavaksi on urani kannalta oikea aika hypätä tehokkaampien GT-autojen rattiin Formula-1 maailmasta

tutuille kilparadoille ja siksi kausi 2021 on osaltani varmasti kansainvälinen, Luka Nurmi avaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page