top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vedon Niskanen "Tämä teki hyvää itseluottamukselle"

Pesiskauden ensimmäinen El Classico Vimpelin ja Sotkamon välillä päättyi Vedon ylivoimaan, Vimpeli voitti jakson 8-2 ja 4-3. Vimpeli vei siis ottelua luvin 12-5 ja nuo numerot kertovat ottelun koko kulun.

Sotkamo lähti otteluun pienoisena suosikkina, sillä etenkin sen jokerit, Lauri Rönkkö ja Roope Korhonen olivat puhkoneet alkukaudesta vastustajan ulkokenttää kuin sitä kuuluisaa tahkojuustoa.

Nyt kaksikolle saatiin luotua vain neljä kotiutustilannetta, niistä kumpikin onnistui kerran ja se takasi Vimpelille voiton.

-Alkukausi pelattu hyvää ulkopeliä, nyt näytettiin että pystytään pelaamaan hyvää ulkopeliä kovaakin joukkuetta vastaan, kehui Vimpelin pelinjohtaja Tomi Niskanen Maximusportille joukkuettaan.

-Toisella jaksolla sotkamolaiset saivat hyvillä läpilyönneillä peliä auki, mutta ulkopelimme kuitenkin kesti senkin hyökkäyksen.

Niskanen antoi myös erikoiskehut Vimpelin peliä pyörittäneelle lukkari Perttu Ruuskalle.

-Perttu on mennyt eteenpäin koko ajan, meidän etukentän nelikko pelasi todella loistavasti.

Vimpelin tehojokeri Janne Mäkelä löi yhteensä tuplasti enemmän juoksuja, kuin lyöjätilaston kakkonen ja kolmonen.

-Meillä on tasollisesti erittäin kovat kotiuttajat, Niskanen jakoi kehuja Mäkelälle, Rinta-aholle ja Ruuskalle.

-Me haemme vielä omaa pelityyliä, kotiutusrytmitykseenkin haetaan vielä tiettyjä pareja, Niskanen avasi maximusportille.

Veto ratkaisi ottelun tiukalla ulkopelillä. Sotkamolle annettiin vain kahdeksan kolmostilannetta, kun Vimpelin vastaava luku oli 23. Pronsentuaalisesti kumpikin onnistui siis kotiutuksissa yhtä hyvin, Vimpelin tilanteiden määrä vain ratkaisi ottelun.

Vedon joukkueesta kannattaa erityisesti nostaa esille Juho Heikkalan upea kolmosrajan puhkaisu ensimmäisellä jaksolla. Yhden juoksun tuonut jokipallo sytytti koko joukkueen ja sen jälkeen Veto meni menojaan.

-Heikkalan ensimmäisen jakson lyönti oli todella tärkeä ja hyvä. Samoin Yli-Hirvelän vastaava toisella jaksolla.

-Vaikka oltiin tappiolla, niin jaksettiin jauhaa ja pystyttiin kääntämään peli meille. Se oli hieno osoitus joukkueen taistelutahdosta.

-Me olemme toki tienneet tekevämme oikeita asioita, nyt pelikin näytti että homma toimii. Tämä antaa valtavasti itseluottamusta, perjantaina sitä tarvitaan taas Hyvinkäällä, Niskanen päätti.