top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Veikkausliigan alku siirtyi, miten käy superpesiksen ?


Jalkapallon Veikkausliiga ilmoitti maanantaina siirtävänsä kauden aloitusta kahdella viikolla. Alun perin Veikkausliigan piti alkaa 10. huhtikuuta, uusi alkamispäivä on eurocupeihin osallistuvien seurojen kohdalla 24. maaliskuuta ja muiden osalta 2. toukokuuta.


-Tämä on paras ratkaisu tässä tilanteessa, kun haluamme mennä terveys ja hyvinvointi edellä. Haluamme taata yleisölle ja joukkueille turvalliset tapahtumat viime vuoden tapaan, Veikkausliigan tiedotteessa painotetaan.


Käytännössä sarja alkaa siis vasta toukokuussa ja se merkitsee noin kuukauden ottelusuman siirtämistä syksyyn. Näillä näkymin runkosarja päättyy vasta 26. syyskuuta. Runkosarjan jälkeen pelataan suoraan loppusarjat.


-Uskomme ja toivomme, että nyt tehtyjen ratkaisujen avulla pystymme pelaamaan täysipainoisen ja onnistuneen kauden- toivon mukaan mahdollisimman suurilta osin myös niin, että otteluihin saadaan yleisöä paikan päälle.


Kesän toisen palloilun pääsarjan, superpesiksen pitäisi alkaa 7. toukokuuta. Pesäpalloliitto perui viime viikolla halliin suunnitellut supercupin, josta oli alun alkaenkin jäänyt pois Vimpelin Veto, Kouvolan Pallonlyöjät ja Hyvinkään Tahko.


Samassa yhteydessä liitto ilmoitti, että ohjelmasta pyritään pitämään kiinni.


– Fokus asetetaan täysin kesän kilpailukauteen. Tekeminen tähtää tulevaan kesään ja sen läpivientiin niin normaalisti kuin mahdollista kaikilla toiminnan tasoilla, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta korosti.


Siinä kun jalkapallon Veikkausliigan seuroilla on varaa pelata alkukausi tyhjille katsomoille, ei tilanne ole superpesiksen joukkueilla sama. Seuraat tarvitsevat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta yleisötulot, muuten sarja jää pelaamatta.


Jos koronatilanne ei kuukauden sisällä helpotu merkittävästi, joutuu pesäpalloliitto pohtimaan sarjan aloituksen siirtämistä kesäkuun alkuun.


Jari Porttila


202 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page