top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Venäjä pyysi anteeksi Joni Mäeltä


Venäjän hiihtoliitto ja Aleksandr Bolshunov ovat pyytäneet anteeksi Bolshunovin törkytemppuja Lahden maailmancupissa. Anteeksipyyntö on julkaistu FIS:n virallisilla sivuilla, kyseessä on ensimmäinen kerta kun venäläiset pyytävät toimiaan anteeksi ja vieläpä korkeimmalla mahdollisella tasolla, FIS:n sivuilla.


-Aleksandr Bolshunov ja Jelena Välbe esittävät Venäjän hiihtoliiton puolesta anteeksipyynnön Joni Mäelle Aleksandrin reaktiosta Joni Mäkeä kohtaan Lahden maailmancupin viestin loppusuoralla, tiedotteessa sanotaan.


Bolshunov ja Välbe, joka on Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja, ovat lähettäneet saman kirjeen myös Suomen hiihtoliitolle.


-Vihamielinen käyttäytyminen ei kuulu Venäjän joukkueeseen ja arvostamme reilua peliä kaikilta osin, kirjeessä painotetaan.


Tämä kohta sisältää selvän piikin Mäkeä kohtaan, jonka venäläiset katsoivat kiilanneen Bolshunovin etusuoralla. Heti kisan jälkeen Välbe oli kommentoinut Mäen tekoa venäläismedialle sikamaiseksi.


-Aleksandr Bolshunov on esittänyt anteeksipyyntönsä Joni Mäelle ja Jelena Välbe Suomen hiihtoliitolle, kirjeessä kerrotaan.


Tämä on hyvin poikkeuksellista, sillä Venäjä ei yleensä esitä virallisia anteeksipyyntöjä. Esimerkiksi Sotshin olympialaisten jälkeen paljastuneen valtiojohtoisen doping-ohjelman jälkeen, johon osallistui myös lukuisia maajoukkuehiihtäjiä, ei virallinen Venäjä esittänyt minkäänlaisia anteeksipyyntöjä.


Venäjän hiihtoliitolle ja urheilijoille tulikin ilmeisesti yllätyksenä se, että Bolshunovin törkytemput tuomittiin niin laajasti kansainvälisessä mediassa. Norjalaiset ovat vaatineet venäläishiihtäjälle kilpailukieltoa ja FIS:n kurinpitoelimen odotetaan käsittelevän asiaa ennen viikonlopun maailmancupin kisoja Falunissa.


FIS:n hallituksen suomalaisjäsen Martti Uusitalon mukaan Bolshunov voisi saada lyhyen kilpailukiellon tai rahallisen sakon Lahden tapahtumien seurauksena.


Norjalaiset huippuhiihtäjät ja valmentajat ovat vaatineet VG:n haastattelussa Bolshunoville kilpailukieltoa. Heidän mukaansa FIS ei voi katsoa läpi sormien venäläisen törkytemppuja ja siten hiljaisesti antaa signaalin, että tuollainen käytös on hiihdossa hyväksyttävää.


Jari Porttila


63 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page