top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Verstappen syötti karvasta kalkkia ja löi kakun naamaan


Red Bullin Max Verstappen oli juuri niin vahva kauden ensimmäisissä aika-ajoissa, kuin testit olivat luvanneet. Lentävä Hollantilainen syötti Mersukuskeille karvasta kalkkia, ollen selvä ykkönen.


Aika-ajon jälkeen hän paiskasi onnittelukakun 50-vuotta täyttäneen David Couldhardin naamaan. Britti toimi kisassa FIA:n virallisena haastattelijana.


Verstappenin vauhti oli omaa luokkaansa, sillä toiseksi tullut Lewis Hamilton hävisi hänelle lähes neljä kymmenystä. Hallitseva maailmanmestari taas jätti kolmanneksi tullutta Valtteri Bottasta kaksi kymmenystä.


Kolmen kärki oli siis odotettu, joskin järjestys oli viime kauteen verrattuna uusi.


-Viimeinen aika-ajokierrokseni oli hyvä, se meni nappiin, Verstappen myönsi FIA:n haastattelussa.


Verstappen oli tuolla kierroksella nopein kaikilla sektoreilla, eli kierros oli häneltä täydellistä dominointia.


-Yritin kaikkeni, mutta se ei riittänyt Maxin vauhtiin, Hamilton myönsi.


Verstappen ja Mercedes-kuskit lähtevät kisaan medium-renkailla, tämä antaa pienoisen taktisen edun Mersuille.


-Meillä on kaksi autoa kärjessä, joten voimme suunnitella taktiikkamme ehkä paremmin, Valtteri Bottas myönsi.


Ferrari oli aika-ajojen positiivinen yllättäjä, Charles Leclerc oli neljäs, häviten Bottakselle vain kymmenyksen. Ensimmäisen aika-ajonsa Ferrarilla ajanut Carlos Sainz oli puolestaan kahdeksas. Ferrarin meno oli siis aivan eri tasoa kuin viime vuonna.


Alpha Taurin Pierre Gasleyn viides sija oli myös hyvä näyttö auton vauhdista. McLaren kuskien Daniel Ricciardon ja Lando Norrisin kuudes ja seitsemäs sija kertovat myös kehityksestä.


Kimi Räikkönen oli kauden avauskisan aika-ajossa 14:sta, häviten kaksi sijaa tallikaveri Antonio Giovinazzille. Toivottavasti Kimi löytää kisassa sellaisen vauhdin, jolla hän olisi yhä Alfa Romeon nopein kuski.


Harjoitusten perusteella Bahrainin aika-ajoa odoteltiin vesi kielellä. Kun sitten kello pistettiin käyntiin, niin kolmen kärki oli taas odotettu; suuria voimasuhteiden muutoksia ei kuitenkaan nähty.


Kauden avauskisa on kuitenkin Lewis Hamiltonille uudenlainen haaste. Nyt hän ei enää lähde hakemaan varmaa voittoa, vaan sen eteen on tehtävä enemmän töitä kuin viime vuosina. Toisaalta, ne jotka odottivat Valtteri Bottaksen nousua haastamaan tallikaverinsa, pettyivät. Hamilton oli koko aika-ajosession ajan se johtava johtotähti.


Jari Porttila

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page