top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Veto lähtee haastamaan suosikki Mansen


Tämä kaksikko, Janne Mäkelä ja Teemu Kinnunen kantavat suuren vastuun Vimpelin menestyksestä tulevalla kaudella.


Pesäpalloilun pääsarja alkaa toden teolla torstaina, kun Joensuun Maila kohtaa Pattijoen Helsingissä ja Sotkamo Imatran Alajärvellä.


Sarjan suurin ja käytännössä ainoa suosikki Manse avaa kautensa lauantaina Kankaanpäässä.

Mansen haastajiin lukeutuva Vimpeli avaa kautensa Hyvinkäällä perjantaina, odotukset ovat pesispitäjässä kovat. Seura sai Manseen lähteneen Perttu Ruuskan tilalle lautasen ääreen Teemu Kinnusen.


-Kun siirtoni Vimpeliin varmistui, olin todella innoissani. Se oli vähän kuin uuden sivun kääntämistä urallani, Kinnunen myönsi keskiviikkona Vimpelin pesisfestivaalien tiedotustilisuudessa.


Kinnusen talvi onkin mennyt totutellessa uusiin pelikavereihin ja pelillisten asioiden hiomisessa etenkin etukentän kanssa.


-Olemme samalla sivulla, yhteinen sävel on löytynyt, mutta toki se vaatii vielä kunnon pelejä alle, että ollaan parhaimmilaan, Kinnunen muistuttaa.


-Tarkoitus on pelata syksyllä kauden parasta pesistä, alkukaudesta hommaa ajetaan sisään.

Vimpelin superjokeri Janne Mäkelä sai rinnalleen kovan vahvistuksen, kun Jukka-Pekka Vainionpää siirtyi mitalijahtiin Vimpeliin.


-Kova vahvistus ilman muuta, Mäkeläkin pohti.


-Näissä jokerin hommissa se ei kuitenkaan helpota paineissa. Kun jokeri tulee lyömään, niin silloin odotusarvot ovat aina huipussaan.


Mäkelä on oikeassa, jokerilla on aina onnistumispaineet niskassaan. Juuri sen vuoksi he pelaavat jokeripaidassa, että heiltä odotetaan onnistumisia.


Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi vakuutti, että joukkue lähtee jälleen jahtaamaan kirkkainta mitalia, vaikka Manse on suosikki.


-Vimpelissä on totuttu siihen, että joukkue taistelee aina mitaleista ja yleensä myös sellaisen ottaa, Lakaniemi paalutti tavoitteen.


Tahko Pihkalan 100 vuotta sitten Suomeen tuomaa pesäpalloilua juhlitaan Vimpelissä heinäkuussa koko viikon ajan. Vimpelin Veto ja Vimpelin kunta järjestävät Pesisfestivaalit, joiden aikana Veto pelaa kolme superin kotiotteluaan.


-Vimpeli tunnetaan pesäpallosta ympäri Suomen ja olemmekin julistautuneet pesäpallon pääkaupungiksi. Nyt tarjoamme suurelle yleisölle reilun viikon ajan tapahtumia lajin ympäriltä, Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli kertoo.

0

-Odotamme festivaaleille tuollaista 10 000 ihmistä, viikon huippuna ovat tietenkin Vedon kolme superpesisottelua.


Vimpeli pelaa 9.-17.7 käytävillä Pesisfestivaaleilla Hyvinkään Tahkoa, Sotkamon Jymyä ja Seinäjoen Jymyjusseja vastaan kotiottelut.


-Ottelut ovat niitä, jotka keräävät muutenkin aina suuren yleisön. Uskon, että pesisfestarien aikana väkeä tulee seuraamaan otteluita vielä normaaliakin enemmän, kertoo Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi.


Pesisfestivaalien aikana avataan myös maan ensimmäinen pesäpallomuseo. Siellä voi tutustua lajin historiaan Tahko Pihkalan ajoista lähtien.


-Haluamme tuoda lajin historian koko kansa ulottuville, se on tällaisena juhlavuotena erittäin tärkeää, Leijonanmieli painottaa.


Pesisfestivaalien aikana pelataan myös juniorien pesäpalloturnaus, esitellään pesäpalloliiton alaisuuteen tullutta baseballia, josta Tahko aikanaan kehitti pesäpallon.


-Nuoret pääsevät myös seuraamaan huippupesistä paikan päällä, heille järjestetään myös suositun Hevisauruksen konsertti Saarikentällä, Lakaniemi kertoo.


Viikko ei ole pelkää pesäpalloa, sillä Vimpelissä järjestetään myös porrasjuoksun ensimmäiset SM-kilpailut.


-Kuntoportaita on viime vuosina rakennettu ympäri Suomea. Me kokoamme nyt Vimpeliin kaikki portailla ahkerasti harjoittelevat kuntoilijat, projektipäällikkö Mikko Liikala kertoo.


Pesäpallofestivaalien aikana on tarkoitus pelata myös julkkisten ja huippu-urheilijoiden välinen näytösottelu pesäpallossa, Vimpeliin on suunniteltu myös baseballin näytösottelua.


-Pesisfestarien aikana Vimpelissä järjestetään Vimpelin kunnan koordinoima Nordic Baseball Diplomacy hanke yrityksille, tilaisuudessa on mahdollisuus tavata Japanin uutta suurlähettilästä H.E. Kazuhiro Fujimuraa, kertoo projektipäällikkö Heikki Mäkipää.


Pesisfestivaalit tarjoavat koko perheelle tapahtumia, Hevisauruksen konsertista räpylänheiton SM-kisaan ja 3x3 koriturnaukseen. Vimpelin Vedon naisjoukkue pelaa koripallon pääsarjassa ja Vedon naiset vastaavatkin turnauksen järjestelyistä.


761 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarze


bottom of page