top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Veto menetti Kanalan sairastuvalle

Vimpelin Veto otti tärkeän kolmen pisteen voiton Kempeleen Kiristä, mutta menetti samalla ottelussa Mikko Kanalan sairastuvalle.

-Nivusvamma, mutta kuten toisella jaksolla nähtiin, pystyi hän kuitenkin lyömään. Ehkä alkavan viikon kaksi ottelua saattavat kuitenkin jäädä väliin, pohti Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä pelin jälkeen.

Siihen asti kun Kanala pystyi ensimmäisellä jaksolla vei hän täydellisesti, yhtä täydellisesti kentälle mennyttä Olli Heikkalaa eteenpäin. Kaksikko olikin Vimpelin vaarallisin.

Voiton eteen Vimpeli joutui tekemään täyden päivätyön, sillä se nousi kummankin jakson lopussa Kempeleen ohi. Ensimmäisen jakson veto vei 4-3 ja toisen 3-2. Kempele oli kummallakin jaksolla kiinni voitossa, mutta loppuun saakka räpylä ei kestänyt.

Vimpelin tehokkain oli jälleen kerran Janne Mäkelä. Hän löi tärkeät voittojuoksut ja nakutti yhteensä neljä juoksua Kempeleen kenttään. Yhtä vaarallinen oli numerolla viisi pelannut Matias Rinta-aho, hän täräytti kaksi juoksua ja Perttu Ruuska yhden.

Vimpeli otti nyt toisen peräkkäisen voiton sarjassa, se oli 11 peliin ensimmäinen kerta kun voittoa seurasi voitto ja se oli joukkueelle henkisesti tärkeä asia.

-Tähän mennessä emme ole pystyneet voittamaan voiton perään, toivottavasti se on tämän jälkeen hieman helpompaa, Hylkilä pohti.

-Alkavalla viikolla käymme Seinäjoella torstaina ja sunnuntaina Koskenkorvalla. Edessä on siis ruhtinaalliset kolme lepopäivää, se on pisin lepojakso sarjan alkamisen jälkeen ja tulee kyllä tarpeeseen, Hylkilä huokaisi.

-Nyt on edessä tärkeä viikko ja voittoputken soisi jatkuvan. Täytyy nyt analysoida tämän pelin anti ja ryhtyä sen jälkeen miettimään tulevien pelien metkuja.

Vimpeli nousi voitollaan pisteellä ohi Seinäjoen neljänneksi ja on vain pisteen päässä kolmantena olevasta Joensuusta. Tilannetta toki hämää se, että Joensuulla on pelattuja otteluja yhdeksän, kun sarjakärki Sotkamolla ja Vimpelillä niitä on 11.

Sotkamolla on jo 28 pistettä kun Vimpelillä niitä on 18. Neljäntenä olevan Vimpelin ja kymmenentenä olevan Kankaanpään välinen ero on puolestaan kahdeksan pistettä.

-Sarja on erittäin tasainen ja tilanne tuntuu muuttuvan jokaisella kierroksella. Ainoastaan Sotkamo ja Kouvola tuntuvat olevan selkeästi karussa, VetoTV:n asiantuntija, 12 kertaa itä-länsi ottelussa esiintynyt Vesa Liikala painotti.

-Nyt tappion hyvällä pelillä kokenut Kempele on vain pisteen päässä viimeistä play off-paikkaa pitävästä Imatrasta, Liikala muistutti.

Kempeleen Matti Korhonen osoitti taas vaarallisuutensa. Hän löi neljä juoksua, kaksi niistä syntyi samalla lyöntivuorolla, kahdella eri lyönnillä.

Vimpelin kaikki kotiottelut tuottava VetoTV näyttää kaikki Vimpelin kotiottelut monikameratuotantona ja selostettuna. Seuraavassa kotiottelussa Tahkoa vastaan 4. elokuuta kommentaattorina toimii Vedon entinen pelaaja Perttu Hautala, selostajana toimii Lasse Mansikka-aho.