top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Veto TV tuo uutta ilmettä pesislähetyksiin


Vimpelin Veto toteuttaa tulevasta sunnuntaista alkaen pesäpallon superin kotiotteluistaan Veto TV-lähetyksen. Veto TV esitetään Ruutu palvelussa, ns. fanikameralähetyksen paikalla.


Kyseessä on aivan uusi TV formaatti, jossa itse ottelu kuvataan monikameratuotantona, selostettuna ja kommentaattorin analyyseilla. Lisäksi Veto TV tarjoaa ottelun väliajoilla paljon muuta sisältöä.


-Tässä otetaan nyt valtava harppaus kohti yleisöystävällistä sisältöä. Haluamme tarjota koronarajoitusten vielä rajoittaessa kentälle pääsy suurelle yleisölle pelinautinnon, joka vastaa lähestulkoon katsomossa olemista, Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala kertoo.


Veto on asettanut lähetyksen riman varsin korkealle.


-Menemme selvästi eteenpäin perinteisestä fanikamera-lähetyksestä, uskon että pystymme tarjoamaan lähestulkoon Ruudun pääottelun veroisen kokemuksen katsojille.


Lähetysten tuotannosta vastaa Lapualla asuva Juha Saarikoski ja avausottelun sunnuntaina Tampereen Manse PP:tä vastaan tulee toimittaja Jari Porttila Sipoosta. Kommentaattorina on 12 kertainen pesäpallon itä-länsi pelaaja Vesa Liikala.


-Lähetystiimin kokoonpano kertoo katsojille varmasti sen, että me teemme tätä tosissamme. Lähetystä on tekemässä kaikkiaan kymmenkunta henkeä.


-Parasta tässä on se, että kaikki toimijat ovat mukana ns. talkoohengellä, eikä Veto TV:n lähetyksestä koidu seuralle menoja vaan päinvastoin voimme sen avulla vahvistaa omaa varainhankintaa. Yhteistyökumppanimme saavat myös selkeästi lisää näkyvyyttä, Kujala painottaa.


-Tärkein asia on se, että voimme Veto TV:n välityksellä palvella kaikkia niitä pesäpallosta kiinnostuneita henkilöitä, joita löytyy ympäri Suomea. Toinen tärkeä tekijä on se, että pystymme esittämään lähetyksissä katsojille lajia syventäviä juttuja ja saamme studioon vieraaksi mielenkiintoisia pesäpalloihmisiä, Kujala painottaa.


Kun maximusportin päätoimittaja Jari Porttilaa pyydettiin selostamaan pelejä, ei hän empinyt hetkeäkään.


-Hyvän asian puolesta ajaa mielellään Vimpeliin ja kun Vesa Liikala lupautui ainakin ahteen ensimmäiseen otteluun kommentaattoriksi, niin homma oli sillä selvä.


Elokuussa kotiotteluita selostaa myös Järviradion taajuuksilta tuttu, Lapualla asuva Lasse Mansikka-aho.


-Tiimimme koostuu ihmisistä ympäri Suomea. Jo se kertoo siitä, että emme tee Veto TV:tä vain vimpeliläisille, vaan pyrimme tekemään laadukasta tuotantoa kaikille pesäpallosta kiinnostuneille, ympäri Suomen.


Ruutu ei julkaise tai kerro pesäpallon katsojalukuja, mutta epävirallisten tietojen mukaan Vimpelin kotiottelut ovat tähänkin asti olleet Ruudun katsotuimpia.


-Toivon, että katsojaluvut vain nousevat kun panostamme lähetysten laatuun. Ottelut kuvataan 3-5 kameralla, jos se tuo valtavasti lisäarvoa perinteisiin fanikameratuotantoihin, Kujala painottaa.


Veto TV:n ensimmäinen lähetys tulee sunnuntaina 19. heinäkuuta Vimpelin ja Manse PP:n välisestä ottelusta. Lähetys alkaa mielenkiintoisella studio-osuudella noin kello 15.40 ja on nähtävissä Ruutu palvelussa.

2,251 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page