top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vetter kirittää suomalaisia Orimattilassa


Maailman kovin keihäsmies, Saksan Johannes Vetter on vahvistanut tulonsa Suomeen kesäkuun 15. päivänä käytäviin Orimattilan tähtikisoihin.


-Haluamme tarjota suomalaisille keihäsmiehille kovimman mahdollisimman valmistautumisen Tokion olympialaisiin. Nyt mittari on kovin mahdollinen, kisojen promoottori Veini Holopainen kertoo.


Orimattilassa pidetään 15.6. kansainvälisesti huipputasoiset yleisurheilukilpailut, kun lajikattaus sisältää miesten keihään ja pituuden lisäksi mm. naisten 3-loikan, moukarin, korkeuden ja 100 metrin aidat.


Orimattilan Jymyn järjestämissä kisoissa heittävät keihästä Johannes Vetterin lisäksi maailman rankingin ykkönen, Viron Magnus Kirt, Latvian Gatiss Cakks, ja 3-4 Suomen kärkiheittäjä.


-Se tarkoittaa Antti Ruuskasen, Toni Kuuselan, Lassi Etelätalon sekä mahdollisesti Oliver Helanderin muodostamaa joukkoa.


Naisten 3-loikkaan osallistuva oman seuran Kristiina Mäkelä on aina ollut parhaimmillaan kotiyleisönsä edessä. Miesten pituushypyssä mukana Kristian Pulli ja mm. halli SM-mitalisti Kalle Salminen.


Hyppylajeissakin käydään siis SE-tulosten kimppuun, sillä sekä Mäkelä että Pulli ovat valmiit siirtämään SE:n tällä kaudella uusiin lukuihin.


Kisajärjestäjien haluun sopia Vetterin osallistumisesta Orimattilan Tähtien Kisoihinvaikutti kolme seikkaa; haluttiin kisoihin todellinen yleisömagneetti ja ”veretseisauttava” keihäskisa, haluttiin tarjota olympialaisiin valmistautuville Suomen keihäsmiehille kunnon vastusta ja haluttiin järjestää orimattilalaiselle ja lähialueen yleisölle viihdyttävä kesätapahtuma ikävän korona-ajan vastapainoksi.


Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Orimattilan kaupungin lisäksi paikalliset jaLahden talousalueen yrittäjät.


Jari Porttila


46 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page