top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vetterin hirmukunto jatkuu, Lampela korkeuksissa


Johannes Vetterin hirmukunto vain jatkuu. Saksalainen heitti myöhään perjantai-iltana Saksassa Dessaussa 93.20 voittaen kisan ylivoimaisesti.


Vetter on heittänyt tällä kaudella jo neljässä kilpailussa yli 90 metrin ja hän on aivan omassa kastissaan. Hänen neljän parhaan kilpailun keskiarvo on käsittämättömän kova 92,50. Vetterin hallussa oleva maailman kärkitulos on 94.20.


Dessaussa toiseksi kiskaisi Vetterin maanmies Julian Weber tuloksella 84,51. Se on saksalaisen kauden paras tulos.


Vetter ei ole mukana Timanttiliigan avauksessa sunnuntaina Gatesheadissa. Timanttiliigan avauksen mielenkiintoisin nimi on Grenadan Anderson Peters, hän on heittänyt tällä kaudella 83,39.


Ruotsin Kim Amb heitti Dessaussa 79.72, hän heittää myös Gatesheadissa. Timanttiliigan avauskisaa voi seurata suorana lähetyksenä Cmoren suoratoistopalvelussa kello 21.00.


Lotta Kemppinen juoksi Dessaussa uuden 100 metrin ennätyksensä 11,33 ja sijoittui kansainvälisessä seurassa kolmanneksi. Kemppisen aiempi ennätys oli 11,45.


– Juoksussa oli tosi hyvä lähtö ja se tuli hyvin puoleenväliin asti. Sitten tuli joku horjahdus, enkä saanut juoksua korjattua, mutta kokonaisuutena oikein hyvä kauden avaus, Kemppinen sanoi.


Kemppinen oli alkuerin nopein ajalla 11,61. Tuon juoksun Kemppinen kiihdytti 2,1 metriä sekunnissa hönkineeseen vastatuuleen.


– Siinä juoksussa oli tosi napakka vastainen, mutta sain siihen kuitenkin teknisesti tosi hyvän juoksun, Kemppinen kertaili.


Naisten 100 metrin maailmantilaston ylivoimainen ykkönen ShaCarri Richardson nähdään viivalla Timanttiliigan avauksessa. Amerikkalainen on juossut tällä kaudella ennätyksensä 10,72. Hänellä on kolme maailman nopeinta aikaa tältä kaudelta, 10,72-10,72-10,77.


Richarsonilta odotetaan tänä vuonna jopa 10,60 alitusta ja juuri sen vuoksi hän kilpailee Timanttiliigassa, vaikka Yhdysvaltojen olympiakarsintoihin on aikaa vain kolme viikkoa.


Kotimaassa Elina Lampela voitti Turun Paavo Nurmen stadionilla käydyn seiväshyppykilpailun ennätyksellään ja kevään kotimaisella kärkituloksella 453. Lampela päätti kilpailun korkealle nousseisiin hyppyihin korkeudesta 460 ja oli kahdesti erittäin lähellä onnistua ylityksessä.


– Hypyt 460:stä olivat itseluottamusta nostattavia. Näin, että pystyn ylittämään sen korkeuden ja enemmänkin. Hyppyjen korkeus riittää, mutta pitää vain saada seiväs liikkumaan paremmin, Lampela sanoi.


Kılpailu oli Wilma Murrolle olympiakesän kilpailukauden avaus. Murto oli toinen ylitettyään 443. Lampelalle kilpailu oli kevään toinen. Hän ylitti viikko sitten Kuortaneella hallissa 430. Kuortaneen kilpailun jäljiltä Turkuun valmistautumista kiusasi jalkavaiva.
33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page