top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Viidennen kerran samat joukkueet välierissä


Superpesiksen pudotuspelit pelataan tänä vuonna paras kolmesta systeemillä, mutta ainakaan ensimmäisellä kierroksella mikään ei muuttunut. Välierissä ovat jo viidennen kerran peräkkäin Joensuu, Sotkamo, Vimpeli ja Kouvola.


Kouvola joutui ainoana neljästä pelaamaan sen kolmannen ottelun, Kitee oli siinä pelkkä vastaantulija vaikka numerot 4-2, 4-2 sitä mairittelivatkin. Kolmas ja ratkaiseva peli oli Kouvolassa isäntäjoukkueen näytöstä, Kiteen ei uhannut missään vaiheessa sen voittoa.


Kouvolan kausi on ollut alun hurmion jälkeen vaikea, eikä taival helpotu jatkossakaan. Joukkueen ykköstykki Jere Dahlström on ”harsittu” kasaan viimeisiin peleihin, mutta hän pystyy tällä hetkellä vain lyömään. Eikä sitäkään täydellä teholla, siitä huolimatta hän iski Kouvolalle taas puolet sen juoksuista.


Kouvola kohtaa välierissä Joensuun. Koplan peli lepää pitkälti pompun varassa ja kun se nousee kummallakin kentällä kohtuullisesti, niin joukkue omaa yllätysmahdollisuuden Joensuuta vastaan.


Mestarisuosikki Joensuun pelissä on viime aikoina näkynyt huhumylly, joka joukkueen ympärillä on. Juha Puhtimäen siirtoa Tampereelle pidetään asiantuntijoiden piirissä jo varmana, hänen vanavedessä olisi samojen lähteiden mukaan siirtymässä myös muutama muu Joensuun pelaaja.


Jos Joensuu johonkin kompastuu ennen finaalia, niin juuri Koplan pomppuihmeisiin ja Dahlströmin tykkilyönteihin.


Toisessa välierässä kohtaavat Sotkamo ja Vimpeli. Alkukesän perusteella Sotkamo on parin suosikki, mutta Vimpeli nosti tasoaan sarjan loppuvaiheessa ja omaa hyvät mahdollisuudet yllätykseen. Oman mielenkiintonsa sarjaan tuo Sotkamon lukkaritilanne. Palaako Ville Väliaho sittenkin lautasen äärelle Vetoa vastaan vai jatkaako Aapo Komulainen lautasen ääressä?


Jari Porttila

191 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page