top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ville Väliaho ihmettelee hyllyttämistään


Sotkamon Jymyn ykköslukkari Ville Väliaho ei ole pelannut yhtään pudotuspeliottelua, eikä pelannut runkosarjan viimeisiä pelejäkään. Maan ykköslukkarin titteliä tavoitelleen Väliahon on uskottu olleen syrjässä loukkaantumisen vuoksi, mutta Kainuun Sanomien jutussa hän myönsi joutuneensa katsomoon syistä, joita hän ei itsekään tiedä.


-Minä pelasi alkukauden. En ollut mitenkään erityisen hyvä, mutta mielestäni kuitenkin petrasin loppukesää kohti. Rakensin peliäni sillä ajatuksella, että olisin parhaimmillani play off vaiheessa, Väliaho kertoo Kainuun Sanomissa.


Kaikkien ja erityisesti itsensä yllätykseksi hänet komennettiin katsomoon ja lukkarin tontille asteli Aapo Komulainen. Jani Komulainen perusteli Aapon valintaa sillä, että lukkarin valintaa pohditaan osin vastustajan mukaan.


Kysymys kuuluukin, palaako Väliaho lautasen äärelle Vimpelissä, jonka pelin hän lukkarina pystyi kesän aikana sotkemaan hyvin? Kysyimme tätä Ville Väliaholta.


-Kommentoin seuraavan kerran tilannettani sitten kun on jotain tiedotettavaa. Haluan nyt antaa tälle joukkueelle työrauhan menestyä mahdollisimman hyvin, viestitti Väliaho maximusportille.


Vastauksesta saa selkeästi sen käsityksen, että Väliahoa ei enää tällä kaudella nähdä Jymyn paidassa. Hän haluaa antaa joukkueelle pelirauhan, sen voi tehdä vain katsomosta käsin.


Kuinka yksi maan lupaavimmista lukkareista on ajautunut tilanteeseen, jossa hän ei enää mahdu pelaamaan Sotkamossa, vaan hänen paikkansa ottaa 17-vuotias juniori?


-Ihmeellinen tilanne ja erikoinen ratkaisu, myönsi Vimpelin pelinjohtaja Markku Hylkilä Hyvinkäällä.


-Erikoinen ratkaisu Jani Komulaiselta. Väliaho kuuluu kuitenkin maan kärkilukkareihin, samaa ei ihan vielä voi sanoa Aapo Komulaisesta, pohti 12 kertainen Itä-Länsi pelaaja Vesa Liikala tilannetta.


-Vimpelin kannalta tilanne on tietenkin parempi, sillä Väliaho pystyi sekoittamaan Vimpelin peliä kesällä aika pahasti, Liikala jatkoi.


Sotkamo ja Vimpeli aloittavat välieräsarjansa Hiukassa lauantaina. Liikala on kommentoimassa peliä JRTV:n alkustudiossa yhdessä Hylkilän kanssa kello 14.30 JRTV:ssä alkavassa lähetyksessä. Viimeistään silloin selviää myös se, jatkaako Aapo Komulainen lautasen ääressä.


Maximusportin saamien tietojen mukaan Väliahosta olisivat kiinnostuneita ainakin Tampere, Hyvinkää ja Joensuu, jos Juha Puhtimäki ei enää jatka seurassa. Väliaholla on tosin Jymyn kanssa voimassaoleva sopimus vielä kaudesta 2021.


-Toista tällaista syksyä ei tule, jossa seuraisin pelejä katsomosta, Väliaho vakuutti Kainuun Sanomien haastattelussa.


Maximusportin jututtamat asiantuntijat olivat sitä mieltä, että Väliaho ei enää vedä ylleen Sotkamon paitaa, joten edessä on seuran vaihto.


Varmaa on myös se, että Väliahon kohtelu on nostattanut Sotkamon pelaajien kulmakarvoja. Aapo Komulainen voikin olla kohtuuttomien paineiden ja vaatimusten edessä, hänen on pakko onnistua lautasen äärellä, sitä odottavat myös kaikki Jymyn pelaajat.

Jari Porttila


5,923 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page