top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpeli aloitti ilotulituksella, taas vaaratilanne Savonjoessa


Savonjoen törmä ja joen pohja on täynnä vaarallisia kiviä. Kuva Jari Porttila


Vimpelin Veto avasi superpesiksen välierät ”venetsialaisten” kunniaksi muutaman päivän myöhässä olleella ilotulituksella. Veto takoi Saarikentällä luvut 5-1, 7-0, Joensuu sai ainoan juoksunsa harhaheitolla.


Vimpelin ylivoiman lisäksi puhututti Joensuun kakkoskopparin Justus Niemeläisen hurja voltti Savonjokeen. Niemeläinen kompastui joentörmällä olleen haavin varteen ja meni voltin kautta paria metriä alemmalla Savonjoen pohjalle hakiessaan Matias Rinta-ahon läpilyöntiä. Onneksi jalat edellä.


Tämä oli toinen kerta tällä kaudella, kun kopparit ovat syöksyneet jokeen jopa henkensä uhalla. Ensin Teemu Nurmio ja nyt Niemeläinen selvisivät juuri ja juuri tilanteesta ilman loukkaantumista. Törmällä ja joen pohjalla on isoja kiviä, joihin törmätessä voi vaikka halvaantua.


Pesäpalloliiton hallituksen jäsen Risto Ojanperä vaatikin Nelosen superpesis-studiossa, että asialle on tehtävä jotain. Vimpelin Vedon onkin syytä ruopata törmä ja joen pohja suurista kivistä perjantaihin mennessä.


.

Joensuun peliesitys synkkeni Niemeläisen syöksyn jälkeen vieläkin mustemmaksi. Joukkue rakensi toisella jaksolla vain kolme kolmostilannetta, niillä ei ottelua voiteta.


Joensuun lukkari Ville Väliaho oli myös ”kuutamolla”. Kun hän vei Sotkamoa puolivälierissä kuin pässiä narusta, niin Vimpelin lyöjiä hän ei saanut kuriin millään. Ei vaikka syöttötuomari Ari Kiviniemi katsoi aika keppoisasti Väliahon syöttöjen korkeuksia.


Vimpeli pelasi nyt ensimmäisen kerran pudotuspeleissä tasonsa mukaisesti. Ulkopeli on sementtiä, Joensuu sai koko ottelussa vain seitsemän kolmostilannetta. Vimpeli siis löi 12 juoksua!


Vimpelin sisäpeli luisti taas kuin runkosarjassa. Joukkue rakensi 18 kolmostilannetta ja löi kaksi kunnaria. Niistä Jukka-Pekka Vainionpään kunnari oli hänen uransa ensimmäinen pudotuspeleissä. Vainionpään saldo ottelussa oli viisi juoksua.


Vimpelistä ei löytynyt heikkoa lenkkiä. Mikko Kanala teki paluun kahden kuukauden loukkaantumisen jälkeen ja pelasi, kuin ei olisi taukoa pitänytkään. Erityismaininta on annettava myös Elmeri Anttilalle, josta on tullut yksi sarjan vaarallisimmista pelaajista mailanvarressa.


Finaalipaikkaan tarvitaan kuitenkin kolme voittoa, joten keskiviikkona lähdetään taas nollasta. Harva uskoo Joensuun edes pystyvän pelaamaan kahta kertaa peräkkäin kauden huonointa peliään.


Manse ja Hyvinkää aloittavat oman välieräsarjansa tiistaina. Tahkon edellinen mestaruus ja mitali on vuodelta 2007, Manse voitti mestaruuden viime vuonna.


Tahko lähtee sarjaan selkeänä altavastaajana, joskin sen superjokeri Juha Niemi paukutti runkosarjassa 100 juoksua, kun Mansen superjokeri Perttu Ruuska jäi 82 juoksuun.


Mansen lukkari Juha Puhtimäki on omassa kastissaan, kun häntä vertaa Tahkon lukkari Petteri Alaseen. Harmi, ettei superpesis ole vieläkään lanseerannut yhtään lukkaritilastoa, josta lautasten herrojen esityksiä voisi verrata numeraalisesti.


Jari Porttila

545 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page