top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpeli jää pois supercupista ”Meillä on tarpeeksi pelejä”

Updated: Feb 19, 2021Viime kauden superpesiksen pronssijoukkue Vimpelin Veto ei osallistu maalis-huhtikuulla pelattavaan pesäpalloilun hallisarjaan, Supercupiin. Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen perusteli päätöstä Maximusportille seuraavasti.


-Pelaamme hallikaudella jo seitsemän ottelua, siinä on pelejä aivan tarpeeksi. Lisäksi ykköslukkarimme ja kotiuttaja Perttu Ruuska on armeijassa, eikä pääsisi kaikkiin peleihin, joten syyt ovat hyvin käytännölliset.


Pesäpalloliittohan perui perinteisen SM-halliturnauksen ja sen jälkeen seurat alkoivat järjestellä omia harjoitusotteluja. Nyt liitto päätti kuitenkin nopealla aikataululla pistää pystyyn supercupin, johon osallistuu kaikkiaan 11 superin joukkuetta ja Oulun Lippo ykköspesiksestä.


-Olemme pelanneet jo neljä halliottelua ja kolme on vielä ohjelmassa. Siinä on meille ihan tarpeeksi pelejä, Niskanen perusteli.


Hallipelit poikkeavat rajustikin siitä pesäpallosta, jota pelataan kesällä ja kun joukkueen ykköslukkari ja pääkotiuttaja joutuu olemaan peleistä pois armeijan vuoksi, on ymmärrettävää, että joukkue keskittyy mieluummin harjoitteluun.


-Hallipelit ovat näyttäneet, että meillä on erittäin laaja runko, joka pystyy pelaamaan normaalitasolla. Se on loistava asia ja sille on hyvä rakentaa myös kesää. Pelaamme varmasti alkukaudesta laajalla rosterilla ja kavennamme sitä sitten kohti ratkaisupelejä.


-Seuraavaksi keskitymme harjoittelussa ajamaan sisään niitä osaamisen alueita, joita ei oikein hallipeleissä ole voinut painottaa, Niskanen pohtii.


Hallissahan kopparien pelaaminen poikkeaa täysin ulkopeleistä. Kopit nostetaan vain hallin kattoon ja lyönnit kopparien yli ovat ilman kattokosketusta todella harvinaisia. Tämä taas näkyy siinä, että kopparit pelaavat hallissa normaalia lähempänä kotipesää.


-Onhan tuo hallissa pelaaminen aikalailla erilaista kuin ulkona pelaaminen. Hallissa pelaaminen tekee hyvää pelaajien psyykkeelle, mutta seitsemän pelin jälkeen on taas syytä keskittyä harjoittelemiseen.


Vimpeli pelaa oman turnauksen Kuortaneella, jossa se kohtaa Sotkamon Jymyn ja Hyvinkään Tahkon.


-Niihin peleihin saamme Ruuskan lautasen äärelle, Niskanen kertoi maximusportille.


Supercupin välierät ja finaali on tarkoitus pelata Tampereella 11. huhtikuuta.


Jari Porttila

599 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page