top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpeli ja Sotkamo kohtaavat kesäkuussa neljästi


Pesäpalloilun legendaariset El Clasico-ottelut Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn välillä toteutuvat jo kesäkuussa. Seurat kohtaavat toisensa kesäkuun puolivälissä Vimpelissä kaksi kertaa ja juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna Sotkamossa kaksi kertaa.


-Tämä on meille aivan loistava asia. Pääsemme mittaamaan kuntoamme sarjan ehdotonta kärkikastiin kuuluvaa joukkuetta vastaan peräti neljä kertaa ennen sarjan alku, Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen riemuitsi.


-Vimpelin ja Sotkamon kohtaamisissa on aina omat latauksensa ja se näkyy varmasti pelissä.

Joukkueet kohtaavat PESISRIVALRY otteluissa kaksi kertaa ensin Vimpelissä viikonloppuna 13. ja 14.6. Pelit televisioidaan Järviradion JRTV:ssä, joka on katsottavissa netissä. Otteluun myydään 5 euron hintainen katsojapääsylippu, joka oikeuttaa pelin seuraamiseen ja ottelun alkustudioon.


-Saamme ottaa Saarikentälle 500 katsojaa, eli käytännössä voimme myydä noin 450 pääsylippua, kun pelaajia ja huoltajia ei lasketa lukuun mukaan, kertoo Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala.


-Uskon, että kun liput tulevat myyntiin, niin ne kyllä menevät kaupaksi. Niin kauan tätä pelien alkamista on odotettu, Kujala sanoo maximusportille.


Vaikka Vimpelin ja Sotkamon kohtaamiset ovat harjoituspelejä, uskoo Komulainen että pelaajien kohdalla ne ovat täyttä totta.


-Jokainen on odottanut lokakuusta lähtien tätä hetkeä, että pääsee kentälle tositoimiin. Minulla on nyt 15 pelaajan rinki, heille kaikille nämä ovat näytönpaikkoja. Koska pelit ovat lauantaina ja heti perään sunnuntaina, niin uskon kaikkien ringissä olevien pääsevän kentälle.

Kahden Vimpelissä pelattavan otteun jälkeen seurat kohtaavat vielä ennen sarja-avausta Sotkamossa 27 ja 28. kesäkuuta.


-Ensimmäiset ottelut antavat minullekin osviittaa siihen, mihin harjoittelussa täytyy keskittyä juhannustauolla. Sotkamossa pelattavat ottelut puolestaan valmistavat joukkuetta jo heinäkuun toisen päivän sarja-avaukseen, Komulainen kertoo.


Otteluiden merkitys on suuri myös seurojen taloudelle. Kun sarjapeleihin saa heinäkuussa päästää nykyisten säännösten mukaan vain 500 katsojaa, niin nyt kumpikin seura saa kaksi varmasti yleisöä kiinnostaa kotipeliä näiden lisäksi. Kun ottelut eivät kuulu sarjaohjelmaan, voivat seurat myös hyödyntää mainospaikkoja omien tukijoidensa hyödyksi maksimaalisella tavalla.


Ottelujen televisioinnista vastaa Järviradion JRTV, lipunmyyntiin voi tutustua myöhemmin täältä https://jarviradio.radiotaajuus.fi/jrtv/

310 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page