top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpeli ja Sotkamo uudistusten kourissa


Superpesiksen pronssiottelussa kohdanneet Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy ovat uudistusten kourissa. Kummassakin joukkueessa tapahtuu pelaaja- ja valmennuspuolella uudistuksia.


Sotkamo ehti jo ilmoittamaan palkanneensa Pattijoella lopettaneen Jussi Haapakosken vahvistamaan valmennusosaamistaan. Mikä Haapakosken lopullinen rooli on, jäi kuitenkin epäselväksi.


Se tiedotteesta selviää, että Haapakoski toimii lajivalmentajana Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa. Hänen lisäkseen akatemiassa toimivat Manu Vartia ja Antti Kiiskinen, sekä valmennuspäällikkönä Saku Komulainen.


”Sotkamon Jymyssä Haapakosken rooli korostuu pelillisissä asioissa, mutta Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa valmennustyö painottuu 15-18-vuotiaiden tulevaisuuden pesäpalloilijoiden kehittämiseen”, kerrotaan Jymyn kotisivuilla.


Siellä ei kerrota, mikä on pelinjohtajana toiminen Jani Komulaisen jatko. Tuleeko Haapakoski toimiman kakkospelinjohtajana, vai peräti ykköspelinjohtajana. Tuskin mies on valmis muuttamaan Kainuuseen pelkästään Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennuspestiä varten.


Jymy ilmoittaa kotisivuillaan, että se kertoo sopimusasioista myöhemmin tällä viikolla. Silloin selvinnee myös Jussi Haapakosken työnkuva.


Tulevalla viikolla selviää myös se, jatkaako Roope Korhonen uraansa ja mikä on Joni Rytkösen kohtalo. Kesällä moni oli varma, että Rytkönen vaihtaa maisemaa, nyt ollaan varmoja, että hän jatkaa Sotkamossa.


Yhtä varmoja ollaan siitä, että Jussi ei ole ainoa Haapakoski seurassa. Moni uskoo, että Jymy julkistaa viikolla Sami Haapakosken uuden seuran löytyvän Kainuusta. Haapakoski ilmoitti jokin aika sitten uransa Pattijoella päättyneen, mutta peliuran yhä jatkuvan.


Pronssit vienyt Vimpeli julkistaa pian Jukka-Pekka Vainionpään ja Teemu Kinnusen sopimukset. Seurajohdossa toivotaan myös Janne Mäkelän jatkavan loistavaa uraansa, näin Vedolla olisi jälleen kaksi maan ykkösluokkaan kuuluvaa kotiuttajajokeria.


Pelinjohtaja Tomi Niskanen kertoi Maximusportin haastattelussa, että seurassa koittavat nyt uudistusten ajat. Yksi sellainen saattaa olla Mikko Kanalan istuttaminen kopparin paikalle. Kanala korvasi Veli-Pekka Yli-Hirvelän kolmoskopparina.


Kanalan siirtämiselle on vankat perusteet. Hänellä on sarjan yksi parhaista heittokäsistä ja hän pystyisi tappamaan takakentältä etenijän kuin etenijän kotipesään. Kanalan nopeudella pystyisi pelaamaan myös todella isoa tonttia ja näin hän olisi ehdoton uhka myös paljon välilyöntejä viljeleville lyöjille.


Vimpelin on tarkoitus nostaa omia junioreita superin rinkiin, tämä merkitsee sitä, että muutama konkari joutuu taistelemaan pelipaikastaan nälkäisiä nuoria vastaan.


Vimpelissä on pohdinnassa myös uuden, kovatasoisen yhteistyöseuran hankkiminen.


Joensuun Maila tiedotti, että sen uusi pelinjohtaja on kolmivuotisella sopimuksellaa Mikko Huotari. Huotari toimi syyskuun alkuun saakka Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtajana.


Mansen tiedotustilaisuutta joudutaan odottamaan vielä ensi viikkoon.


Jari Porttila


1,799 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page