top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpeli liikaa Mäkelän varassa


Kouvolan Pallon Lyöjät kohtaa superpesiksen finaalissa Manse PP:n Tampereelta. KPL varmisti finaalipaikkansa voittamalla kotikentällään Vimpelin 2-1 ( 3-2,2-3,1-0).


Vaikka ottelu oli juoksumäärältään tasainen, oli se koko ajan KPL:n hallinnassa. Kuvaavaa ottelusarjalle oli se, että Vimpeli ei missään vaiheessa päässyt pelin päälle ja se oli kotiutuksissa lähes yksinomaan Janne Mäkelän varassa.


KPL:ssä vastuu sen sijaan jakaantui tasaisesti. Sen kaikki kuusi juoksua tulivat eri lyöjien takomana, tehokärkenä hääri Ville Pesu, hän toi kolme juoksua, eli puolet Koplan juoksuista.


Janne Mäkelä sen sijaan löi Vimpelin viidestä juoksusta neljä, Mikko Kanala ja Elmeri Anttila toivat kaksi.


Kouvola pystyi nostamaan pelitasoaan pudotuspeleissä ja se loi tilanteita huomattavasti paremmin kuin Vimpeli. Erityisesti KPL:n kakkoskärki oli tehokas, Vimpelillä sieltä ei saatu aikaan peliä.


Vimpeli joutuu miettimään kokoonpanoaan uusiksi pronssiotteluun Sotkamoa vastaan, sillä koppari Veli-Pekka Yli-Hirvelä ei pystynyt heittämään palloa edes keskikentältä kotipesään. Miehen olkapää ei selvästi salli täysitehoisia heittoja. Joukkueethan eivät puhu loukkaantumisista kesken ottelusarjojen.


Pudotuspelit ovat toisaalta näyttäneet sen, että Vimpeli tarvitsee jokeri Janne Mäkelää myös ensi kaudella, vaikka se on saamassa riveihinsä toisen mörssärin, Jukka-Pekka Vainionpään Seinäjoelta.


Vimpelin uudesta lukkarista ei ole liikkeellä edes huhuja. Manseen ensi kaudeksi siirtyvät Perttu Ruuska otti viimeisessä ottelussa KPL:ää vastaan käyttöön myös taktiset väärät ja sai tehtyä niistä myös yhden palon. Mansessa Ruuskan paikka on kuulemma jokeripaidassa.


Manse lähtee finaaleihin täydellisenä suosikkina, sillä on jokaisella pelipaikalla kovempi pelimies kuin KPL:llä. Toisaalta, moni uskoin että Kopla rynni tänä vuonna finaaliin, silti se on siellä toisena syksynä peräkkäin.


Sotkamo lähtee pronssiotteluun pelillisesti suosikkina. Vimpeli ei ole saanut pudotuspeleissä omaa peliään missään vaiheessa käyntiin, Sotkamo sen sijaan venyi erittäin hyvin Joensuuta vastaan. Vimpelin eduksi on laskettu se, että Veto saa kotiedun, siitä ei tosin ollut KPL:ää vastaan mitään hyötyä.


Finaalisarjassa Mansen pelinjohtaja Matti Iivarinen on keitetty niin monssa liemessä, että hänellä on niistä varmasti etu, kun vertailukohdaksi otetaan KPL:n viuhkamies Iiro Haimi.


Sotkamon Jani Komulainen ”hakkaa” paperilla Vimpelin Tomi Niskasen. Huhujen mukaan Komulainen johtaa viimeisiä pelejä Jymyn viuhkassa, joten ainakin hän haluaa poistua kentiltä mitalistina.


Jari Porttila


458 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page