top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpeli nousi toiseksi, Manse menetti pisteen Haminalle


Vimpelin Veto haki tärkeät vieraspisteet Kouvolasta puhtaalla 2-0 ( 7-2, 4-1 ) voitolla Kouvolasta. Voitto merkitsi sitä, että Vimpeli nousi sarjataulukossa toiseksi ja Kouvola valahti neljänneksi.


-Erittäin jämäkkä vieraspeli, voisi sanoa, että suorastaan tyly, Vimpelin pelinjohtaja Tomi Niskanen luonnehti ottelua.


Vimpeli päästi vain kolme juoksua Kouvolalle, sitä voidaan pitää todella hyvänä lukuna.


-Ulkopeli ollut hyvää koko ajan ja sisäpelimmekin on parantunut koko ajan, Niskanen kehui.


Kouvola oli aseeton Vimpelin kovan ulkokentän edessä. Voitto oli äärettömän tärkeä, sillä sijoista 2-4 taistelevat Vimpeli, Sotkamo ja Kouvola lähes tasoissa. Puhdas tappio suisti Kouvolan kakkospaikalta neljänneksi, kun kokonaispisteiden sijaan sarjasijoitus määräytyy pistekeskiarvon mukaan.


-Meille kaikki pelit ovat tärkeitä, saman verran pisteitä on jaossa, olipa vastassa kuka tahansa. Mutta toki tämä ottelu oli tärkeä ja joukkue latautui siihen hyvin.


-Nyt on tärkeää, että joukkue on iskussa ja kaikki ovat terveinä. Ottelutahti on niin kova, ettei tässä juuri ehdi kuin pelaamaan ja palauttelemaan.


Vimpelin koko joukkue pelasi hyvin, mutta muutama toki erottui joukosta. Tähtenä loisti nuori Lauri Vihriälä, hän takoi kunnarin, kaksi tavallista ja toi myös kaksi juoksua,


-Lauri pelasi todella hyvin, hän on ollut jo pitkään hyvä, Niskanen kehaisi.


Lyöjäkuninkuutta tavoitteleva Janne Mäkelä nakutti jälleen kolme juoksua ja hän johtaa lyöjätilastoa 85 lyödyllä. Juha Niemi takoi Haminaa vastaan juksuja ja nousi jo lyönnin päähän Mäkelästä. Sotkamon Roope Korhonen on kolmantena 79 lyödyllä juoksulla.


Tiukkaa on myös play off-viivalla. Pattijoki otti kahden pisteen voiton Koskenkorvalla ja nousi yhdeksänneksi, vain 0,05 pisteen päähän kahdeksannesta sijasta. Seinäjoen Jymy-Jussit pelaa torstaina veitsi kurkulla Tahkon vieraana. Tappio siitä ottelusta suistaisi Jussit jo pitkälle play off-viivasta.


Kierroksen suurin yllätys nähtiin Haminassa, jossa kotijoukkue pakotti Mansen kotiutuslyöntikisaan. jonka Manse voitti. Tamperelaiset jatkavat sarjan kärjessä, vanhan systeemin mukaan heillä on kolme pistettä enemmän kuin Vimpelillä.

476 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page