top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpeli reagoi heti, Savonjokea perataan perjantaiksi


Vimpelin kunta reagoi nopeasti vaaratilanteeseen, joka nähtiin ViVe-JoMa ottelussa, kun Joensuun kakkoskoppari Justus Niemeläisen teki palloa tavoitellessaan hurjan voltin Savonjokeen. Niemeläinen selvisi kuin ihmeen kaupalla hurjasta tilanteesta mustelmilla.


-Pelaajien turvallisuus on prioriteettina tärkein asia, vakuuttaa Vimpelinkunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.


-Heti tiistaina kunnan porukka menee perkaamaan joentörmältä ja Savonjoesta ne kivat, jotka ovat sieltä nostettavissa pois, hän vakuuttaa.


Pesisfestivaalien aikana heinäkuussa jokeen meni vauhdilla Teemu Nurmio. Jo hänen syöksynsä jälkeen joesta poistettiin kiviä.


Savonjokea ei saada kokonaan vapaaksi kivistä, sillä osa pinnalla näkyvistä kivistä on isojen siirtolohkareiden huippuja, niiden poistamiseen tarvitaan järeämpää kalustoa.


-Ne pitää ehkä räjäyttää.


Vimpelin kunnan puolesta kivet ja vaarapaikat pyritään merkitsemään jo seuraavaan peliin niin, että myös vierasjoukkueen pelaajat tietävät mistä on turvallista mennä hakemaan jokipalloja.


Vive ja JoMa kohtaavat Saarikentällä perjantaina.


-Käytämme jotain huomiovärejä nurmikkoon ja töyräälle spayattuna, niin että pelaajat tietävät mistä kohtaan jokeen voi mennä ja mistä kohtaa se on vaarallista.


-Teemme kaikkemme, että pelaajilla olisi turvallista pelata Saarikentällä.


Saarikenttä on Suomen ainoa pesäpallostadion, jota ympäröi joki. Savonjoki kiertää kentän, mutta erityisesti kakkospuolella on kuivien kesien aikana ”pulaa” vedestä.


Saarikentän kolmospuolella ei ole samoja ongelmia, siltä puolelta Savonjoki on ruopattu ja jokeen on turvallista mennä. Kentän takana pudotus jokeen on niin suuri, että sieltä ei kukaan hae palloja.


Saarikentälle tulevia vierasjoukkueita muistutetaan aina ennen peliä, että pelaajat kävisivät myös henkilökohtaisesti tutustumassa joen törmään. Perjantaista lähtien kaikki vaarapaikat on kuitenkin merkitty myös selkeillä huomioväreillä.


Jari Porttila


3,045 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page