top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpeli-Sotkamo ottelu uudella TV-asemalla


Huippupesäpalloilu tekee uuden aluevaltauksen, kun Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn väliset ottelut välitetään tulevana lauantaina ja sunnuntaina uudelta tv-alustalta, JRTV:stä. Lähetykset ovat nähtävissä ympäri maailman.


-Meillä oli koelähetys Oulun Lipon ottelusta, katsojapasseja tilattiin aina Ruotsia ja Amerikkaa myöten, JRTV:n toimitusjohtaja Markku Mäenpää kertoo.


Nettilähetykset ovat mahdollisia, koska Vimpelin ja Sotkamon ottelut eivät kuulu vielä Superpesiksen sarjaohjelmaan, vaan ovat joukkuettein sopima tapa valmistautua heinäkuussa alkavaan kauteen. Ottelut kuvataan monikameratuotantona.


-Kentällä on ainakin viisi kameraa ja studio. Ottelun selostaa Jari Porttila ja kommentaattorina on yksi Suomen tunnetuimmista pesäpalloilijoista, Vesa Liikala, Mäenpää paljastaa.


-Kokeilemme ainakin lauantaina uutta tapaa, jossa selostamo sijaitsee kentän tasolla. Näin selostajat näkevät pelin samasta perspektiivistä kuin pelaajat.


JRTV on valmistautunut lähetyksiin huolella. Mäenpää vakuuttaa, että netin kautta katsottava ottelu ei ainakaan tekniikasta jää kiinni.


-Meidän serverit kestävät vaikka miljoona katsojaa. Itse odotan pelille ainakin 5000-10 000 katsojaa, sen verran kovista otteluista on kyse.


Lipun hinnasta pelin katsominen ei ainakaan jää kiinni, sillä katseluoikeuden voi tilata tekstiviestillä. Ottelun tv-lippu maksaa vain viisi euroa.


-Haluamme pitää hinnan alhaisena, että kaikilla on mahdollisuus nähdä huippupesäpalloa ympäri Suomen.


JRTV:n kesän ohjelmistoon kuuluu nyt pelattavien kahden ottelun lisäksi kesäkuun lopussa Sotkamossa pelattavat toiset kaksi Sotkamon ja Vimpelin välistä peliä. Lisäksi ohjelmaan saattaa tulla yleisurheilukisoja.


-Pystymme tarjoamaan kisojen järjestäjille kompaktin paketin, joka sisältää kaiken kuvauksesta ohjaamiseen ja selostuksiin, Mäenpää kehaisee.


-Urheilun lisäksi olemme jo esittäneet ja tulemme jatkossakin esittämään konsertteja ja onpa ohjelmassa myös koiranäyttelyitä.


Vimpelin ja Sotkamon ottelupassien tilaamisesta löydät ohjeet täältä: https://jarviradio.radiotaajuus.fi/jrtv/vivesojy/


Halukkaat pääsevät seuraamaan jo torstaina 11. kesäkuuta ilmaiseksi Vimpelin Vedon ja Vaasan C-tyttöjen välistä ottelua.


Ottelun pääsylipuista on jo puolet myyty ennakkoon.


Jari Porttila

261 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page