top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelillä varaa parantaa, pelinjohtajat kiertoon


Vimpeli on pitänyt kotietunsa Saarikentällä, nyt sillä on mahdollisuus varmistaa finaalipaikka Tampereella. Kuva Jari Porttila


Pesäpallon superissa on tänään ensimmäinen suuri päivä, sillä Vimpelin Vedolla ja Sotkamon Jymyllä on mahdollisuus varmistaa finaalipaikka.


Vaikka Sotkamon ja Kempeleen pelit ovat olleet erittäin tasaisia, lähtee Jymy Kempeleen kaatoon vieraskentällä suosikkina.


Erikoista tässä ottelusarsassa on se, että Maximusportin tietojen mukaan kummankin joukkueen pelinjohtaja vaihtuu ensi kaudeksi, joten Mikko Kuosmanen ja Mikko Tuuva haluavat päättää kautensa finaalijoukkueen peräsimessä.


Sotkamon ensi kauden pelinjohtaja on tiettävästi Kouvolasta tuleva Iiro Haimi. Tuuvan pelipaikka on ensi kaudella tiettävästi Kouvola, mutta Kempeleen uudesta pelinjohtajasta ei ole vielä virallista tietoa.


Vimpeli väänsi kolmannessa ottelussa väkisin voiton Mansesta, mutta vieläkään sen peli ei ole sitä mitä se on parhaimmillaan ollut. Erityisesti lyöjäjokerien, Jukka-Pekka Vainionpään ja Janne Mäkelän peli on yskähdellyt.


Vainionpää ja Mäkelä ovat päässeet yrittämään kotiutusta kahdessa viimeisessä ottelussa kymmenen kertaa, mutta ovat lyöneet vain kolme juoksua. Kun onnistuisprosentti on 30, niin se on yksinkertaisesti tässä vaiheessa kautta liian vähän.


Vimpelillä on parantamisen varaa myös kärjen kuljettamisessa kolmoselle. Olli Heikkalan nopeus menee hukkaan, kun häntä ei saada kolmospesälle. Asiantuntijat pohtivatkin, pitäisikö Vainionpäätä käyttää jo kakkostilanteen purkamisessa, jotta kotiutusmahdollisuuksia saataisiin juuri nopeille kärjille.


Vimpelin ykköskärkenä runkosarjan lopun pelannut Mikko Vihriälä on yhä poissa kokoonpanossa.


Vimpeli on siis ongelmista huolimatta pelannut itsensä siihen tilanteeseen, että finaalipaikka on mahdollista varmistaa Tampereella. Mansen peli on kulkenut ajoittain, mutta tasaisuus on poistanut läsnäolollaan.


Lukkari Juha Puhtimäki on pelannut hyvin Tampereella ja sen varaan joukkue laskee nytkin. Vimpelissä paineet tuntuvat olevan hänelle liian kovat.


Jani Komulainen käytti Vimpelissä Perttu Ruuskaa myös tilanteen rakentajana, kotiutuksia Ruuskalle tuli vain kolme, joista kahdessa onnistui. Ruuska on kuitenkin joukkueensa ykköstykki, mutta Komulainen ymmärtää, että nämä pelit ratkaistaan yksittäisillä juoksuilla ja sen vuoksi hän on valmis peluuttamaan Ruuskaa myös tilanteiden rakentajana.


Kovin pesisuutinen saatiin neljänsien välierien alla Hyvinkäältä, kun Tahko ei päättänyt jatkaa Juha Korhosen sopimusta. Tapa jolla asia hoidettiin oli amatöörimäinen ja ikänsä Hyvinkäällä pelanneen pelaajan järkyttävää dissaamista.


Kun Korhonen on kysellyt tulevaisuutensa perään jo kesäkuusta alkaen ja seura vaivautuu ilmoittamaan hänelle kielteisestä päätöksestä vasta nyt, kun Korhonen taas kysyi asiaa, on se ala-arvoista toimintaa. Käytännössähän Korhoselle ei juuri jätetty mahdollisuuksia uuden seuran etsimiseen, jos nyt KPL ei tartu tilaisuuteen.


Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta kun Tahkossa toimitaan urheiluetiikan vastaisesti. Olisikohan seurassa syytä miettiä toimintatapoja uusiksi?


Jari Porttila
2,065 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarai


bottom of page