top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin jokerit väkevinä, lisää otteluja Fugeen?


Vimpeli avasi superpesiskauden voitolla. Foto Jari Porttila


Superpesiksen avauksen ympärillä oli nyt erityisen suuri mielenkiinto kun hallisarjan voittanut Joensuu sai vastaansa viime vuoden finalisti Vimpelin Vedon. Veto oli vaihtanut vastan vajaat kaksi kuukautta sitten pelinjohtajaa, joten sen iskukyky oli arvoitus.


Kari Kleemolan joukkue olikin ensimmäisen jakson vielä ”kipsissä” ja se sai lopulta olla tyytyväinen 1-1 tasapeliin. Avausjakson perusteella näytti siltä, että JoMa menee toisella jaksolla menojaan.


Vaan eipä mennyt. Vimpeli piti koko ajan tahtipuikkoa ja näytti miten pesäpalloa pelataan sen oikeassa ympäristössä; ulkona. Toinen jakso Vimpelille 6-4.


Erityisesti Vimpelin jokerit olivat väkeviä. Jukka-Pekka Vainionpää pääsi yrittämään kotiutusta kuusi kertaa- neljä kertaa etenijä tuli kotiin. Janne Mäkelä ei jäänyt pekkaa pahemmaksi; viisi yritystä ja kahdesti mies kotiin. Yhteensä jokerit löivät siis kuusi juoksua Vimpelin seitsemästä. Sen yhden iski sitten Matias Rinta-aho.


Samaan aikaan JoMan kaksikko Toivola-Rättö onnistuivat kotiuttamaan kolmasti. Siinä ottelun ratkaisu.


Vimpelin osoitti heti avauksessa, että se on pakko nostaa siihen koriin, josta mestari leivotaan tänä vuonna. Kari Kleemolalle riitti seitsemän viikkoa nostaa joukkueensa tälle tasolle, mitä me näemmekään, kun ollaan kesäkuun alussa?


Kleemola oli superin viuhkassa nyt ensimmäisen kerran 16 vuoteen. Monet epäilivät jopa Vimpelissä hänen taitojaan syksyllä, mutta onneksi talven kylmimpinä aikoina ymmärrettiin, että joukkueen viuhkaan tarvitaan mies, joka pystyy myös vaatimaan joukkueelta, eli pelaajilta paljon.


Kleemola näytti myös kesken pelin kykyjään reagoida yllättäviin tapahtumiin. Kun selvisi, että JoMan lukkari Ville Väliaho oli taustajoukkojen ansiosta päässyt hajulle Vimpelin merkistä, muutti Kleemola sitä lennosta.


Kleemolaan on tähän asti pidetty enemmänkin valmentajana kuin pelinjohtajana. Näin puhuvat eivät tunnu tietävän, että hän on toiminut menestyneiden nuorten joukkueiden viuhkan varressa vuosia ja toimi myös pitkään Vimpelin katsomovalmentajana.


Kleemola voitti kaksintaistelun JoMan pelinjohtajaa Mikko Huotaria vastaan selkeästi, tilannetta voisi verrata jokerien taisteluun.


Joensuu näytti avauksessa kuitenkin vaarallisuutensa. Vaikka joukkue menetti viime kauden päätteeksi monta runkopelaajaa, ovat tulokkaat korvanneet heidät hyvin. Erikoisesti Niko Korhosesta on joukkueelle vielä ilo, kun kausi pääsee kunnolla käyntiin.


Vimpelin yhdeksikkö pelasi varmasti, vaikka yhteisharjoituksia on takana selkeästi vähemmän kuin muilla joukkueilla. Sen etuna on tietenkin se, että runko on jo kolmatta vuotta sama, pelaajat tuntevat toisensa ja pelitapansa erittäin hyvin.


Fugen avausottelua seurasi paikanpäällä peräti 2057 katsojaa. Kannattaisiko ensi vuonna Espanjassa pelata esimerkiksi kolmen joukkueen turnaus?


Jari Porttila

 

942 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page