top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin mestaruuden ase löytyi uudesta tavasta toimia


Poika, mestaruuspokaali joka on valmistettu vuonna 1924, saunoi Vimpelissä.


Vimpelin Vedon nousua Suomen mestariksi pesäpalloilun 100-vuotis juhlavuotena on kummasteltu monissa, jopa asiantuntijoiden piirissä. Eihän joukkueella ja sen ”kolmoskorin” lukkarilla pitänyt olla mahdollisuuksia edes finaaliin.


Onkin syytä siis kysyä, miksi asiantuntijat veikkasivat metsään ja mitä Vimpelin mestaruuden taustalta löytyy.


Kävimme asiaa läpi Matias Rinta-ahon ja Lauri Vihriälän kanssa poikaa saunottaessa. Kumpikin on Vimpelin oman juniorimyllyn tuote, Rinta-aho on 30-vuotias neljän kullan mies. Vihriälä on 19-vuotias tulevaisuuden tähti, joka pelasi ensimmäisen koko kautensa Vedossa.


Kuuntele ja katso Pojan saunomista sekä pelaajien haasttattelu kokonaisuudessaan täältä:Rinta-ahon ja Vihriälän mukaan Vedon salaisuus piilee siinä, että sen oma juniorimylly tuottaa jatkuvasti uusia pelaajia pääsarjaan.


-Minun tavoite on pelata ensi vuonna ainoastaan superissa, vakuutti poikien SM-pronssia miesten mestaruuden jälkeen juhlinut Vihriälä.


-Tässä joukkueessa on kokemusta ja nuoruuden nälkää. Kausi näytti mitä siitä tulee, kun ne yhdisti, Rinta-aho muistutti.


Vedon täsmähankinnat osuivat myös nappiin. Lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää voitti seitsemän lyöjäkuninkuuden rinnalle nyt ensimmäisen SM-kultansa. Lukkari Teemu Kinnunen taas nousi Siipen hyvästä lukkarista maan parhaaksi lautasen herraksi.


Vedon kultajoukkue jatkaa kokonaisuudessaan myös ensi vuonna. Olli Heikkalan sopimusneuvottelut ovat loppusuoralla ja Janne Mäkelä totesi Maximusportille, että katsotaan nyt, mutta kun peli kulkee, niin miksipäs ei.


Näyttää siis siltä, että Vedon valtakausi jatkuu. Manse menettää pelin moottorinsa Tuomas Jussilan ja Sotkamon Jymyssä lakaisee iso luuta, josta myöhemmin lisää.


Jari Porttila, Vimpeli.


1,564 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page