top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin Niskanen ”Kouvola sopii meille hyvin”


Pesäpalloilun välieräparit selvisivät tänään. Runkosarjan voittaja Manse PP kohtaa sunnuntaina Sotkamon ja toisessa parissa ovat vastakkain Vimpeli ja Kouvola.


-Kouvola sopii meille hyvin, lähetin juuri pelaajille ensimmäiset videopaketit vastustajista, Vimpelin pelinjohtaja Tommi Niskanen kertoi maximusportille.


Vimpeli ja Kouvola ovat valmistautuneet sunnuntaina alkaviin välieriin jo viikon, kun Mansella ja Sotkamolla on edessään tasan yksi lepopäivä.


-Olemme päässeet harjoittelemaan hyvin ja lataamaan akkuja. Pattijokea vastaan pelasimme juuri niin hyvin kuin voittoon vaadittiin, mutta sellaiseen hurmokselliseen tilaan joukkuetta ei vielä tarvinnut niissä otteluissa piiskata, Niskanen myönsi.


Mansen pelaajat joutuivat sen sijaan selvittämään kolme ottelupalloa IPV:tä vastaan. Viides peli olikin sitten tamperelaisten näytöstä, kuten luvut 6-3, 16-3 kertovat.


Sotkamo joutui hakemaan välieräpaikan viidennen pelin supervuorosta. Joukkueen sankariksi nousi uskomattoman upean polttoheiton takakentältä kiskaissut Riku Niemi. Tuo heitto päätti ottelun.


Niemen laakaheiton voisi laittaa kopparien käsikirjaan, se oli juuri sopivan matala, suora ja kova. Vaikka Joensuun pelaajat riemuitsivat jo mielessään 2-2 tasoitusjuoksusta, oli pallo kotipesässä pari metriä ennen etenijää.


Jos välieräpareja analysoi, niin Manse ja Sotkamo tuntuvat etukäteen erittäin tasaiselta. Kumpikin pelasi viisi ottelua puolivälierissä, eikä olisi mikään ihme jos myös välieräsarja venyisi viiteen otteluun.


Vimpeli-Kouvola sarjassa Vimpeli on ainakin materiaaliltaan Kouvolaa vahvempi ja kun se saa kotiedun, on Kouvolalla kova tuo kaapia yksi vierasvoitto.


-Runkosarjassa pelasimme Kouvolaa vastaan hyvin enkä näe mitään estettä sille, että emme pystyisi samaan myös välierissä, Vimpelin pelinjohtaja tuumi.


Vimpeli voitti Kouvolan runkosarjassa kotonaan 2-0 ( 2-0, 4-2) ja oli parempi myös Kouvolassa 0-2 (2-7, 1-4).


Manse puolestaan voitti Sotkamon kotonaan 1-0 ja hävisi Sotkamossa 1-2 kotiutuslyöntikisan jälkeen. Tuossa ottelussa Manse voitti ensimmäisen jakson rallatellen 11-0.

Välierät alkavat sunnuntaina kello 16.00.


Jari Porttila


493 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page